Μεγάλο ενδιαφέρον για αγορά κατοικιών στο Βερολίνο λόγω χαμηλότοκων δανείων

Μεγάλο ενδιαφέρον για αγορά κατοικιών στο Βερολίνο λόγω χαμηλότοκων δανείων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιταχύνεται ο ρυθμός αύξησης των τιμών των κατοικιών στο Βερολίνο, όπως προκύπτει από τον σχετικό δείκτη τιμών που επιμελείται η Immobilien Scout. Με βάση τα στοιχεία του Ιουνίου, οι ζητούμενες τιμές πώλησης αυξήθηκαν με ρυθμό διπλάσιο από τον αντίστοιχο των τιμών ενοικίασης. Ο σχετικός δείκτης τιμών κατοικιών αυξήθηκε κατά 15,6 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους, αγγίζοντας τις 161 μονάδες, τη στιγμή που ο αντίστοιχος δείκτης τιμών ενοικίασης ενισχύθηκε κατά επτά μονάδες, στις 140,7 μονάδες.

Το Βερολίνο είχε την ταχύτερη αύξηση τιμών μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων πόλεων της Γερμανίας. Στο σύνολο της χώρας, πάντως, οι αυξήσεις των αντίστοιχων δεικτών ήταν περισσότερο μετριασμένες, καθώς τόσο οι τιμές κατοικίας όσο και οι τιμές ενοικίασης αυξήθηκαν κατά 5,3 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ζήτηση για αγορά κατοικιών στη γερμανική πρωτεύουσα είναι σαφώς μεγαλύτερη από την προσφορά και τις ανεγειρόμενες κατοικίες. Η ζήτηση πυροδοτείται και από το χαμηλό κόστος δανεισμού, που ενθαρρύνει όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Η αγορά κατοικίας ευνοείται και από το γεγονός ότι στο Βερολίνο συρρέουν πολλοί επαγγελματίες με υψηλότερο εισόδημα, προκειμένου να εργαστούν, ενώ πολλοί είναι και οι θεσμικοί επενδυτές που τοποθετούνται στην αγορά, ώστε να επωφεληθούν των χαμηλών επιτοκίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή