Πρόταση για πωλήσεις κατοικιών μέσω ενοικίασης στο Ντουμπάι

Πρόταση για πωλήσεις κατοικιών μέσω ενοικίασης στο Ντουμπάι

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απρόσιτη έχει καταστεί για την πλειονότητα των ενδιαφερομένων η απόκτηση κατοικίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ιδίως στο Ντουμπάι, όπου οι τιμές διανύουν περίοδο ταχύτατης αύξησης, τη στιγμή που η κυβέρνηση καθιστά όλο και δυσκολότερη την πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη δημιουργία φαινομένου «φούσκας» στην αγορά ακινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, η διεθνής εταιρεία μεσιτικών υπηρεσιών Chesterton πρότεινε στους κατασκευαστές κατοικιών του Ντουμπάι να επαναφέρουν στην αγορά τις πωλήσεις κατοικιών μέσω ενοικίασης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο επιτρέπει σε έναν αγοραστή να μην καταβάλλει εξαρχής το ποσό που απαιτείται για την αγορά του ακινήτου, αλλά να μένει σε αυτό καταβάλλοντας ενοίκιο. Το ενοίκιο αυτό πηγαίνει για την εξόφληση του ακινήτου και η διάρκειά του εξαρτάται από τη συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο τρόπος αυτός απόκτησης κατοικίας ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένος στην αγορά του Ντουμπάι στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν ακόμα η κτηματαγορά του εμιράτου πραγματοποιούσε τα πρώτα της βήματα και οι τιμές ήταν δυσπρόσιτες για τους περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα, καθώς οι τιμές πώλησης είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή