Πρόσωπα και Πράγματα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός και εκτός Αττικής σχεδιάζει να επεκταθεί η Praktiker Hellas

Την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της τόσο εντός όσο κι εκτός Αττικής εξετάζει αυτήν την περίοδο η Praktiker Hellas, η οποία τελεί πλέον υπό τον έλεγχο του καναδικού επενδυτικού ομίλου της Fairfax. Δεδομένου μάλιστα του μεγέθους ενός τυπικού καταστήματος της αλυσίδας, είναι σαφές ότι λίγα είναι τα ακίνητα που πληρούν σήμερα τις σχετικές προδιαγραφές. Σημειωτέον ότι η Praktiker Hellas διατήρησε το ανθρώπινο δυναμικό της μετά την εξαγορά και σήμερα απασχολεί 1.300 εργαζομένους, ενώ έχει προβεί σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων από την αρχή της χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία της Praktiker στην ελληνική αγορά είναι λίαν επιτυχημένη, αποτελώντας μία από τις καλύτερες θυγατρικές του γερμανικού, υπό πτώχευση, ομίλου εκτός των συνόρων της Γερμανίας.

Ερχεται σύντομα το πρώτο e-mail με τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ

Στα μηνύματα του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου θα πρέπει να έχουν στραμμένη την προσοχή τους οι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, καθώς ένα από αυτά θα περιλαμβάνει το εκκαθαριστικό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Τα μηνύματα αναμένεται να αποσταλούν εντός του πρώτου 10ημέρου του Αυγούστου, με την πρώτη δόση του σχετικού φόρου (από τις πέντε συνολικά) να είναι προγραμματισμένη να πληρωθεί στο τέλος του μήνα. Εφόσον κάποιος επιλέξει να καταβάλει εφάπαξ όλο το ποσό του ΕΝΦΙΑ, τότε θα λάβει έκπτωση 1,5% επί του ποσού. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπολογισμού του φόρου κατέστη εφικτή μετά την ψήφιση διατάξεων που έλυσαν ορισμένα ζητήματα, όπως το πώς θα φορολογηθούν τα οικόπεδα σε περιοχές που δεν διαθέτουν συντελεστή αξιοποίησης οικοπέδου.

Εναντι 405 εκατ. ευρώ η Blackstone αγοράζει πύργο γραφείων στο Σίτι

Ποσό που προσεγγίζει τα 405 εκατ. ευρώ θα καταβάλει ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος της Blackstone, που πρόσφατα απέκτησε το 10% της Lamda Development, για την αγορά ενός πύργου γραφείων στο Σίτι του Λονδίνου. Πρόκειται για κτίριο 30.657 τ.μ., το οποίο βρίσκεται κοντά στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας. Σημειωτέον ότι η Blackstone βρίσκεται και σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη Fondo Immobili Pubblici για την αγορά οκτώ κτιρίων στην Ιταλία, αντί συνολικού ποσού 250 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για συμφωνία αγοράς και επαναμίσθωσης ακινήτων του ιταλικού Δημοσίου για διάρκεια εννιά ετών. Η εν λόγω κρατική υπηρεσία της Ιταλίας επιχειρεί την πώληση και επαναμίσθωση συνολικά 21 ακινήτων, σε επιμέρους πακέτα, μια διαδικασία ανάλογη με εκείνη που πραγματοποίησε πέρυσι το ΤΑΙΠΕΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή