Ανοδικά τα ενοίκια στο Ντουμπάι

Ανοδικά τα ενοίκια στο Ντουμπάι

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατακόρυφη αύξηση της τάξεως του 25% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο του έτους τα ενοίκια γραφείων στο Ντουμπάι, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ως αποτέλεσμα της έντονης οικονομικής ανάπτυξης και της συνακόλουθης βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος. Οπως τονίζει ανάλυση της CBRE, το ύψος των ενοικίων των σύγχρονων γραφειακών χώρων, τα οποία αποτελούν το 20% της αγοράς, ανήλθε στα 380 ευρώ/τ.μ. σε ετήσια βάση, ή περίπου 31,5 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως. Ως εκ τούτου, το ποσοστό κενών γραφείων περιορίστηκε σε λιγότερο από 16% κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών σε ό,τι αφορά τα σύγχρονα γραφεία στην κεντρική επιχειρηματική ζώνη της πόλης, έναντι ποσοστού διαθεσιμότητας της τάξεως του 40% συνολικά στο Ντουμπάι.

Αντίστοιχα, τα ενοίκια των γραφείων που βρίσκονται σε δευτερεύουσες τοποθεσίες ενισχύθηκαν κατά 24%. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει έλλειψη κατάλληλων ακινήτων στο κέντρο του Ντουμπάι, όπου εντοπίζεται και η μεγαλύτερη ζήτηση, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να στρέφονται σε άλλα σημεία της πόλης. Πάντως, έως το τέλος του 2017 αναμένεται να κατασκευαστούν πάνω από 1,8 εκατ. τ.μ. νέων γραφειακών χώρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή