Σύντομα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ελληνική αγορά μπαίνει ο επενδυτικός όμιλος Hines

Την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου ακινήτων Hines στην Ελλάδα σηματοδότησε η πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Παύλου Γομόπουλου στη θέση του γενικού διευθυντή. Οπως ανακοίνωσε η Hines, ο κ. Γομόπουλος θα μετακινηθεί στην Αθήνα, προκειμένου να επιβλέψει την περαιτέρω εδραίωση της εδώ παρουσίας της εταιρείας, έχοντας θητεύσει σε διάφορες θέσεις εντός του ομίλου από το 2006 έως σήμερα. Ηδη, κατά την τελευταία διετία, ο κ. Γομόπουλος έχει προετοιμάσει το έδαφος στην ελληνική αγορά αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες και πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με στελέχη του κλάδου. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Hines, το περιβάλλον της ελληνικής αγοράς χαρακτηρίζεται «δύσκολο, αλλά πολλά υποσχόμενο». Υπενθυμίζεται πως η Hines συζητά με τον όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής για την πιθανή εξαγορά του Πόρτο Καρράς (φωτ.), ενώ το όνομά της έχει συνδεθεί και με άλλες πιθανές κινήσεις, όπως η απόκτηση μεριδίου στην εταιρεία επενδύσεων ακινήτων Trastor, αλλά και πιο πρόσφατα με το ημιτελές εμπορικό κέντρο της Μπάμπης Βωβός στον Βοτανικό.

Συνεργασία Δήμου Αθηναίων – εμπόρων

Mνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψει ο Δήμος Αθηναίων με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης στo πλαίσιο υλοποίησης της πιλοτικής δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης «Ενίσχυση ανοικτών κέντρων εμπορίου» για την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Χ. Τρικούπη – Σόλωνος – Κάνιγγος – Βερανζέρου – Πατησίων – Πανεπιστημίου. Σχετική απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Δήμου και το μνημόνιο συνεργασίας θα αφορά κοινές ενέργειες σε θέματα ασφάλειας, προβολής, τουρισμού και πολιτισμού με σκοπό την αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής. Ειδικότερα, θα εφαρμοσθεί ένα σύστημα πρότυπης οργάνωσης και πιλοτικής υλοποίησης δράσεων και παρεχομένων υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση του δημοσίου χώρου και ιδίως την καθαριότητα, την αποκομιδή απορριμμάτων, τον φωτισμό, τη σήμανση και οριοθέτηση της περιοχής, την κατάσταση οδών, πεζοδρομίων και πεζοδρόμων, την ελεύθερη πρόσβαση πεζών και ΑμεΑ, τη στάθμευση κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή