Πρόσωπα και Πράγματα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 24,4 εκατ. τα καθαρά κέρδη της Eurobank Properties στο 6μηνο

Στα 24,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Eurobank Properties, για το πρώτο εξάμηνο του 2014, έναντι ζημιών 8,8 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Τα έσοδα από μισθώματα παρουσίασαν αύξηση κατά 20% (22,8 εκατ. ευρώ έναντι 19 εκατ. ευρώ), κυρίως, λόγω της ενσωμάτωσης των εσόδων, προερχόμενα από νέες επενδύσεις. Τα έσοδα από τόκους παρέμειναν στα ίδια επίπεδα (4,1 εκατ. ευρώ έναντι 4,0 εκατ. ευρώ), παρά την πτωτική τάση των επιτοκίων καταθέσεων, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου 2014, λόγω της αύξησης των ταμειακών διαθεσίμων, προερχόμενα, κυρίως, από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στις 31 Ιανουαρίου 2014. Τα κέρδη του ομίλου από αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία ανήλθαν στα 2,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 27,6 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Επιβραδύνει η πτώση των τιμών στην εγχώρια αγορά κατοικίας

Συνεχίζεται η πτώση των τιμών στην αγορά ακινήτων, αλλά με μικρότερο ρυθμό. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) το β΄ τρίμηνο του 2014 ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες κατά 7,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, το α΄ τρίμηνο του 2014 η αντίστοιχη μείωση ανήλθε σε 8,5%, ενώ για το σύνολο του 2013 οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 10,8%. Η μείωση των τιμών το β΄ τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 ήταν 6,1% για τα «νέα» διαμερίσματα (ηλικίας έως 5 ετών) και 8% για τα «παλαιά» (ηλικίας άνω των 5 ετών).

Στην τελική ευθεία η ανέγερση του ουρανοξύστη Marina 101

Εντός του 2015 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του δεύτερου υψηλότερου κτιρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κι ενός από τα υψηλότερα διεθνώς, καθώς, όπως ανακοίνωσε η Sheffield Holdings, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το έργο, η κατασκευή έχει ήδη ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80%. Το κτίριο Marina 101 θα στέκεται σε ύψος 425 μέτρων, περιλαμβάνοντας ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, συνολικά 420 δωμάτια και διαμερίσματα με ξενοδοχειακές υπηρεσίες και επιπλέον 60 κατοικίες τριών υπνοδωματίων έκαστη. Το ξενοδοχείο αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση ήδη από τις αρχές του 2015, όταν και αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή των κατοικιών. Στον πύργο θα φιλοξενούνται επίσης πισίνες, κέντρα ευεξίας και άλλες χρήσεις ψυχαγωγίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή