Συνεχίζεται ακάθεκτη η ανέγερση εμπορικών κέντρων στη Μόσχα

Συνεχίζεται ακάθεκτη η ανέγερση εμπορικών κέντρων στη Μόσχα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίπεδο ρεκόρ διαμορφώθηκαν τα νέα εμπορικά κέντρα που ολοκληρώθηκαν στη Μόσχα στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, αναδεικνύοντας τη ρωσική πρωτεύουσα σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Jones Lang LaSalle, κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους παραδόθηκαν προς χρήση 242.000 τ.μ. νέων εμπορικών κέντρων, μέγεθος που αποτελεί ιστορικό υψηλό. Το προηγούμενο υψηλό είχε καταγραφεί το πρώτο εξάμηνο του 2009, όταν είχαν παραδοθεί νέα κέντρα συνολικής επιφάνειας 211.000 τ.μ.

Κατά το δεύτερο φετινό τρίμηνο, ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέων κέντρων 183.000 τ.μ., μέγεθος που αποτελεί το υψηλότερο των τελευταίων τεσσεράμισι ετών, σε επίπεδο τριμήνου. Τα δύο μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα που πραγματοποίησαν εγκαίνια το εν λόγω τρίμηνο ήταν το Vegas Crocus City, με καθαρή εκμισθώσιμη επιφάνεια 112.500 τ.μ. (δύο φορές μεγαλύτερο από το The Mall Athens) και το Vesna με καθαρή επιφάνεια 56.000 τ.μ. Πλέον, το συνολικό απόθεμα χώρων εμπορικών κέντρων στη ρωσική πρωτεύουσα ανέρχεται στα 3,8 εκατ. τ.μ. Μάλιστα, όπως εκτιμά η Jones Lang LaSalle, έως το τέλος του έτους αναμένεται η παράδοση επιπλέον 730.000 τ.μ. νέων εμπορικών κέντρων, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 600.000 τ.μ. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το Avia Park των 200.000 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή