Πρόσωπα και Πράγματα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Πανγαία υπέβαλε δημόσια πρόταση για τη MIG Real Estate

Eναντι 3,10 ευρώ για κάθε μετοχή της Mig Real Estate, η Εθνική Πανγαία υπέβαλε αίτημα υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς όλους τους κατόχους κοινών, ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της εισηγμένης εταιρείας. Οπως διευκρινίζει η Εθνική Πανγαία, εφόσον αποκτήσει το 90% της εισηγμένης, δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out). Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Πανγαία ελέγχει ήδη το 82,81% των μετοχών της Mig Real Estate, έπειτα από μεταβιβάσεις μέσω «πακέτων» από τη Marfin Investment Group και βασικούς μετόχους της εισηγμένης. Ως εκ τούτου, η πρόταση αφορά 2.419.989 μετοχές ή το 17,19% της Μig Real Estate. Στόχος της Εθνικής Πανγαίας είναι να χρησιμοποιήσει σαν «κέλυφος» τη Mig Real Estate και να εισέλθει προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Φθηνότερο το κόστος κατασκευής νέων κτιρίων

Μείωση 2,9% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών τον Ιούλιο 2014 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2013, έναντι μείωσης 1,7% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2013 προς το 2012. Ο γενικός δείκτης κατά τον μήνα Ιούλιο 2014, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2014, παρουσίασε μείωση 0,1%, έναντι μείωσης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2013. Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2013 – Ιουλίου 2014, σε σύγκριση με τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2012 – Ιουλίου 2013, παρουσίασε μείωση 2,4%, έναντι μείωσης 0,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Ανοδικά για τρίτο μήνα οι τιμές κατοικιών στην Ολλανδία

Ανοδικά κινήθηκαν για τρίτο διαδοχικό μήνα οι τιμές των κατοικιών στην Ολλανδία, έπειτα από σειρά ετών κατά τη διάρκεια των οποίων οι αξίες υποχωρούσαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, τον Ιούνιο σημειώθηκε η τρίτη διαδοχική μηνιαία αύξηση των τιμών των κατοικιών, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 2,2% σε ετήσια βάση. Ανοδο της τάξεως του 1,4% είχαν καταγράψει οι τιμές και κατά τον μήνα Μάιο. Πλέον, οι τιμές έχουν επιστρέψει στο σημείο που βρίσκονταν στις αρχές του 2013, όντας δηλαδή περίπου 20% χαμηλότερα σε σχέση με το ανώτερο σημείο στο οποίο είχαν βρεθεί τον Αύγουστο του 2008. Κινητήριος μοχλός της ανοδικής πορείας των τιμών ήταν η εκτίναξη των αγοραπωλησιών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 56,8% τον Ιούνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή