Λιγότερα στεγαστικά στη Βρετανία

Λιγότερα στεγαστικά στη Βρετανία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξακολουθούν να περιορίζουν την έκθεσή τους στην αγορά ακινήτων της Βρετανίας οι τράπεζες της χώρας, καθώς, με βάση σχετικά στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας, το υπόλοιπο των δανείων προς τον κλάδο των ακινήτων συνέχισε να καταγράφει πτώση κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του έτους. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε πτώση της τάξεως των 2,87 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό υπόλοιπο δανείων να διαμορφωθεί σε 171,2 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αποτελεί το 7,1% των συνολικών δανειακών χαρτοφυλακίων των βρετανικών τραπεζικών ιδρυμάτων και συνιστά κάμψη της τάξεως του 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σε σχετική ανάλυσή της, η Jones Lang LaSalle, διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων, τόνισε ότι η τάση αυτή απομάκρυνσης των βρετανικών πιστωτικών ιδρυμάτων από την αγορά ακινήτων προκαλεί εντύπωση, καθώς δεν συμβαδίζει με το γενικότερο κλίμα βελτίωσης των συνθηκών στην αγορά χρήματος της χώρας, αλλά και με την ίδια την έρευνα της Τράπεζας της Αγγλίας, στην οποία καταγράφεται άνοδος της διαθέσιμης ρευστότητας προς την αγορά ακινήτων, σε σχέση με το προηγούμενο 12μηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή