Πρόσωπα και Πράγματα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κατάστημα 4.000 τ.μ. από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Ενα νέο κατάστημα εγκαινίασε μεσούσης της εβδομάδας στην περιοχή του Κηφισού, και συγκεκριμένα πλησίον του υφιστάμενου ΙΚΕΑ, η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος. Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα καταστήματα της αλυσίδας, καθώς εκτείνεται σε επιφάνεια 4.000 τ.μ., ενώ υπόσχεται και σειρά σχεδιαστικών και άλλων καινοτομιών, προσφέροντας, εκτός από 200 θέσεις στάθμευσης, τρία διαφορετικά είδη ταμείων, κυλιόμενους διαδρόμους, υπηρεσία αποστολής προϊόντων στο σπίτι. Από την αρχή του 2014, η αλυσίδα έχει εγκαινιάσει συνολικά 23 νέα καταστήματα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επέκτασής της στην ελληνική αγορά. Σε νέες κινήσεις προχώρησε και η ελληνική εταιρεία Μetro ΑΕΒΕ, η οποία εγκαινίασε τις τελευταίες εβδομάδες δύο νέα καταστήματά της (My Market) στην περιοχή της Ελευσίνας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των σημείων πώλησής της σε 61.

Στο στόχαστρο όσοι νοικιάζουν παράνομα σπίτια σε τουρίστες

Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης χιλιάδες Ελληνες, οι οποίοι νοικιάζουν βίλες, διαμερίσματα και δωμάτια, χρησιμοποιώντας σχετικές ιστοσελίδες, χωρίς όμως να σπεύδουν να δηλώσουν τα έσοδα που αποκομίζουν στην εφορία. Σημειωτέον ότι η πρακτική αυτή της χρήσης σελίδων του Διαδικτύου για την ενοικίαση εξοχικών/παραθεριστικών ακινήτων έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, καθώς όλο και περισσότεροι τουρίστες αξιοποιούν την τεχνολογία για την εύρεση καταλύματος. Ωστόσο η φοροδιαφυγή οργιάζει, με αποτέλεσμα οι φορολογικές αρχές να έχουν κινητοποιηθεί σε πληθώρα χωρών, όπως η Ισπανία και οι ΗΠΑ, όπου μάλιστα πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και σχετική εισαγγελική παρέμβαση.

Δημόσια εγγραφή-μαμούθ από την Paramount Group

Τη μεγαλύτερη σε αξία δημόσια εγγραφή εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) στις ΗΠΑ φημολογείται ότι δρομολογεί η Paramount Group Inc., η οποία προχώρησε πριν από λίγες ημέρες στην κατάθεση του ενημερωτικού της δελτίου στις χρηματιστηριακές αρχές. Σε αυτό δεν αναφέρεται κάποιο εύρος τιμής, ωστόσο, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, το ύψος των κεφαλαίων που φιλοδοξεί να αντλήσει η ΑΕΕΑΠ αγγίζει τα 1,9 δισ. ευρώ. Η Paramount διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο από 12 κτίρια γραφείων σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Σαν Φρανσίσκο, τα οποία είναι μισθωμένα με ποσοστό κάλυψης 90,7% σε 253 χρήστες. Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη σε αξία εισαγωγή εταιρείας του κλάδου ήταν εκείνη της Douglas Emmett, το 2006, κατά την οποία αντλήθηκε ποσό της τάξεως των 1,06 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή