Συνεχίζεται η άνοδος στη Γερμανία

Συνεχίζεται η άνοδος στη Γερμανία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα άνοδο της τάξεως του 4,7% σημείωσαν οι τιμές των ακινήτων στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η μεταβολή αυτή προκύπτει με βάση τον υπολογισμό των πραγματικών τιμών στις οποίες πραγματοποιήθηκαν αγοραπωλησίες. Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη vdp, τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν οι κατοικίες και τα κτίρια γραφείων. Η σταθερή βελτίωση της γερμανικής οικονομίας και τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια συνεχίζουν να ευνοούν την τοποθέτηση κεφαλαίων στην αγορά ακινήτων, με αποτέλεσμα να είναι έντονη και η παρουσία ξένων θεσμικών επενδυτών.

Στην αγορά κατοικίας, η άνοδος των τιμών σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε σε 4,8% κατά μέσο όρο (περιλαμβάνονται όλοι οι επιμέρους τύποι κατοικιών). Τη μικρότερη άνοδο με 2,2% σημείωσαν οι τιμές των διαμερισμάτων, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι τιμές των συγκροτημάτων κατοικιών, που αποτελούν και τον στόχο των επενδυτών. Οι αξίες των εν λόγω ακινήτων αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 7% κατά τη διάρκεια του φετινού δεύτερου τριμήνου.

Στην αγορά γραφείων, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση, καθώς ο δείκτης διαθεσιμότητας κενών γραφείων συνεχίζει να μειώνεται, τη στιγμή που και η προσφορά νέων γραφειακών χώρων είναι περιορισμένη. Ταυτόχρονα, η ζήτηση αυξάνεται διαρκώς, καθώς η οικονομική ανάπτυξη της χώρας είναι ισχυρή. Ανοδικά όμως κινούνται και τα εμπορικά ακίνητα, όπου οι αξίες ενισχύθηκαν με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 4,1%, συγκριτικά δηλαδή με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω της υψηλής ζήτησης από τους επενδυτές, αλλά και της έλλειψης επαρκούς αριθμού ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή