Σύντομα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

EΛΛΗΝΙΚΟ

Νέα καθυστέρηση για την αξιοποίησή του από Ελεγκτικό Συνέδριο

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ, κυρίως όσον αφορά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων. Τελευταίο «θύμα» είναι ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ελληνικού, που επίσης βρίσκεται αντιμέτωπος με τον «σκόπελο» του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οπως έχει συμβεί με όλες τις περιπτώσεις διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ που αφορούν την πώληση ή την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, έτσι και με το Ελληνικό, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε το αίτημα του Ταμείου για να λάβει έγκριση ώστε να υπογράψει τη σύμβαση. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε καθυστέρηση τουλάχιστον δύο μηνών, τη στιγμή που ήδη η όλη διαδικασία έχει καθυστερήσει σημαντικά, καθώς απαιτήθηκαν σχεδόν έξι μήνες από την ανάδειξη της Lamda Development ως προτιμητέου επενδυτή προκειμένου να εκδοθεί έστω αυτή η αρνητική απάντηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εφόσον εντέλει το Ελεγκτικό Συνέδριο δεχθεί την αίτηση ανάκλησης που θα καταθέσει το ΤΑΙΠΕΔ, θα απαιτηθούν ακόμα αρκετά βήματα, όπως η έγκριση της σύμβασης από τη Βουλή, αλλά και η κατάρτιση και έγκριση από το ΣτΕ προεδρικού διατάγματος για τις χρήσεις γης.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Ενεργειακή αναβάθμιση και πρόστιμα

Επιπλέον οικονομικό κίνητρο αποκτούν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά το ακίνητό τους, περιορίζοντας ταυτόχρονα σημαντικά το ύψος του προστίμου που προκύπτει από τη διαδικασία νομιμοποίησης. Αυτό προκύπτει από την κοινή υπουργική απόφαση για τον συμψηφισμό του 50% των προστίμων για τα αυθαίρετα με εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και στατικής επάρκειας, η οποία υπεγράφη εντός της εβδομάδας από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Ταγαρά. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ υπέγραψε την υπουργική απόφαση για τις λεπτομέρειες εφαρμογής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τον συμψηφισμό του 50% των προστίμων για τα αυθαίρετα με εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και στατικής επάρκειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή