Εκρηκτική άνοδος στην Ιαπωνία

Εκρηκτική άνοδος στην Ιαπωνία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατακόρυφη ήταν η άνοδος των επενδύσεων στην αγορά ακινήτων της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, καθώς, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της Deutsche Asset & Wealth Management, κατά την περίοδο Μαρτίου 2013 – Μαρτίου 2014 τοποθετήθηκαν συνολικά κεφάλαια 33,8 δισ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 70% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ύψος επενδύσεων που καταγράφεται από το 2008 μέχρι σήμερα. Μάλιστα, η τάση αυτή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι σήμερα, με την αγορά του Τόκιο να προβάλλει ως η βασική ευνοημένη, όπως προκύπτει από τη ζήτηση που καταγράφουν τοπικοί μεσίτες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά γραφείων της ιαπωνικής πρωτεύουσας αποτελεί σήμερα βασικό στόχο πολλών θεσμικών επενδυτών, καθώς η γενικότερη αίσθηση είναι ότι τα ενοίκια θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά, ενισχύοντας έτσι και τις αποδόσεις. Ηδη, την τελευταία διετία, οι τιμές πώλησης των κτιρίων γραφείων στο Τόκιο έχουν αυξηθεί κατά 20%, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, οι τιμές των ενοικίων γραφειακών χώρων αναμένεται να αυξηθούν κατά 30% την προσεχή τριετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή