Πρόσωπα και Πράγματα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώληση 12 δημόσιων ακινήτων στην Πλάκα για 99 χρόνια

Στο τέλος Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση 12 ακινήτων στην περιοχή της Πλάκας. Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά, η εν λόγω δημοπρασία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η αναβολή της, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το Σχέδιο Σύμβασης Επιφάνειας που θα υπογράψουν οι πλειοδότες. Υπενθυμίζεται ότι, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της περιοχής, η πώληση των ακινήτων θα αφορά δικαιώματα επιφάνειας για 99 έτη, με το πέρας των οποίων η κυριότητα θα επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο. Πάντως, το ΤΑΙΠΕΔ έχει μεταθέσει για τον Οκτώβριο και άλλους διαγωνισμούς ακινήτων, όπως εκείνον για τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου και Μαρκόπουλου, αλλά και τον διαγωνισμό για την πώληση 14 αρχοντικών και μικρών «Ξενία».

Στα 5,5 εκατ. ευρώ συνολικά το φοιτητικό επίδομα στέγης

Με το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του υπ. Παιδείας, με στόχο να καταβληθεί φοιτητικό επίδομα για την κάλυψη αναγκών στέγασης σε μεγαλύτερο αριθμό οικογενειών, των οποίων τα παιδιά καλούνται να σπουδάσουν σε πόλεις που βρίσκονται μακριά από τον τόπο καταγωγής τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των φοιτητών που είναι δικαιούχοι του συγκεκριμένου επιδόματος είναι φέτος υψηλότερος, γεγονός που οφείλεται σε έναν μεγάλο βαθμό στην εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο οδήγησε στην ενοποίηση δεκάδων τμημάτων και σχολών ανά την περιφέρεια, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των πόλεων-υποδοχέων φοιτητών. Σε κάθε περίπτωση, σημαντικό παραμένει το εν λόγω οικονομικό βοήθημα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αναχαιτίστηκε το «ράλι» τιμών στις κατοικίες της Σιγκαπούρης

Μόλις 432 νεόδμητες κατοικίες πωλήθηκαν στη Σιγκαπούρη τον Αύγουστο, μέγεθος που ήταν το χαμηλότερο από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας. Ταυτόχρονα, η επίδοση του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού ήταν η δεύτερη χειρότερη από τον προηγούμενο Δεκέμβριο, όταν είχαν πωληθεί 259 κατοικίες. Η τάση αυτή οφείλεται στην κάμψη της ζήτησης, απόρροια των διαδοχικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση της χώρας από το 2009 μέχρι και το 2013, προκειμένου να περιορίσει το συνεχές «ράλι» των τιμών και να αποφύγει τη δημιουργία «φούσκας» στην κτηματαγορά. Οπως προκύπτει, τα μέτρα απέδωσαν, με αποτέλεσμα αναλυτές όπως η Bank of America Merrill Lynch να προβλέπουν μείωση τιμών της τάξεως του 20% έως το 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή