Νέες επενδύσεις στην Πράγα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά νέων συγκροτημάτων κατοικιών αναπτύσσεται αυτήν την περίοδο στην Πράγα, ως αποτέλεσμα της ανάκαμψης της τοπικής αγοράς και της αύξησης της επενδυτικής δραστηριότητας. Σε σχετική έκθεσή της, η CBRE επισημαίνει ότι οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων έχουν προχωρήσει σε δεκάδες νέες επενδύσεις για την κατασκευή νέων κατοικιών. Μάλιστα, πολλοί κατασκευαστές κινούνται για τη δημιουργία συγκροτημάτων σε επιμέρους φάσεις, ανάλογα με τη ζήτηση, σε αντίθεση με την κυρίαρχη τάση του παρελθόντος, η οποία αφορούσε την εφάπαξ κατασκευή ενός νέου συγκροτήματος διαμερισμάτων, π.χ. της τάξεως των 100 ακινήτων.

Σύμφωνα με την CBRE, πολλές εταιρείες αποκτούν οικόπεδα με πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, σχεδιάζοντας να τα αναπτύξουν ύστερα από 10-15 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, η αισιοδοξία για τις μελλοντικές προοπτικές της αγοράς κατοικίας της πρωτεύουσας της Δημοκρατίας της Τσεχίας έχει επιστρέψει για τα καλά, κυρίως ως αποτέλεσμα της σύμπλευσης των απαιτήσεων των αγοραστών με τις ανάγκες των πωλητών. Εν ολίγοις, έχει επιτευχθεί ισορροπία προσφοράς και ζήτησης και οι τιμές κινούνται σε προσιτά επίπεδα για τους αγοραστές, επιτρέποντας όμως και υγιή κέρδη για τους πωλητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή