Πολλές μεγάλες συμφωνίες στη γαλλική αγορά επαγγελματικών ακινήτων φέτος

Πολλές μεγάλες συμφωνίες στη γαλλική αγορά επαγγελματικών ακινήτων φέτος

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις άνω των 21 δισ. ευρώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά το 2014 στη γαλλική αγορά επαγγελματικών ακινήτων, καταγράφοντας αύξηση 19% σε σχέση με το 2013, αναφέρει έρευνα της Savills. Ηδη, με την ολοκλήρωση του εννεαμήνου, έχουν επενδυθεί κεφάλαια της τάξεως των 15 δισ. ευρώ, ποσό που συνιστά αύξηση 10% σε σχέση με το περυσινό εννεάμηνο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ένας από τους βασικούς λόγους της ανόδου των επενδύσεων στη Γαλλία είναι η αύξηση του αριθμού των συναλλαγών μεγάλης αξίας, δηλαδή αγοραπωλησιών ακινήτων αξίας μεγαλύτερης των 500 εκατ. ευρώ. Ηδη φέτος έχουν ολοκληρωθεί πέντε τέτοιες συναλλαγές, έναντι καμιάς το 2013. Αντίστοιχα, έχει αυξηθεί κατά 58% ο αριθμός των χαρτοφυλακίων ακινήτων που πωλήθηκαν στη Γαλλία φέτος.

Πάντως, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές ακινήτων φέτος, όπου οι επενδυτές στρέφονται σε μικρότερες πόλεις της περιφέρειας, στη Γαλλία, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εξακολουθεί να εστιάζεται στο Παρίσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Πόλη του Φωτός» συγκέντρωσε το 67% των συνολικών επενδύσεων στη γαλλική αγορά ακινήτων κατά τη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου.

Οσον αφορά τη δημοφιλέστερη κατηγορία ακινήτων, αυτή είναι τα κτίρια γραφείων με μερίδιο της τάξεως του 56%, ενώ έπονται τα εμπορικά καταστήματα/κέντρα με ποσοστό 26%, σημαντικά αυξημένο έναντι του 2013, όταν δεν είχε ξεπεράσει το 18%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή