Επεκτείνεται η ιαπωνική Ντίσνεϊλαντ

Επεκτείνεται η ιαπωνική Ντίσνεϊλαντ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 3,6 δισ. ευρώ πρόκειται να επενδύσει η εταιρεία Oriental Land Co. της Ιαπωνίας για την επέκταση του θεματικού πάρκου Tokyo Disney Resort, της ιαπωνικής «Ντίσνεϊλαντ», η οποία έχει ήδη αγγίξει το όριό της αναφορικά με τον αριθμό των επισκεπτών που μπορεί να φιλοξενήσει. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το 2013, το εν λόγω θεματικό πάρκο ήταν το δεύτερο δημοφιλέστερο παγκοσμίως, μετά το πάρκο της ίδιας της Ντίσνεϊ στη Φλόριντα των ΗΠΑ, προσελκύοντας συνολικά 17,2 εκατ. επισκέπτες. Ωστόσο, το επίπεδο ικανοποίησης των επισκεπτών είχε αρχίσει να υποχωρεί, λόγω του συνωστισμού.

Σύμφωνα με την Oriental Land σχεδιάζεται ο διπλασιασμός του μεγέθους του πάρκου, ενώ πρόκειται να προστεθούν περισσότερα εστιατόρια και καταστήματα, αλλά και ειδικοί χώροι για την παρακολούθηση παρελάσεων και παραστάσεων. Μια αντίστοιχη επένδυση επέκτασης που έγινε σε ανάλογο θεματικό πάρκο της Ντίσνεϊ στην Καλιφόρνια (Αναχάιμ), αύξησε την επισκεψιμότητα κατά 35% μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Η Ντίσνεϊ σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ακόμα θεματικού πάρκου στη Σαγκάη, το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει στο τέλος του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή