Σε επένδυση 200 εκατ. προχωράει η REDS

Σε επένδυση 200 εκατ. προχωράει η REDS

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον και η βελτίωση του οικονομικού κλίματος έχει αρχίσει να προκαλεί την αναβίωση σειράς επενδυτικών σχεδίων στην αγορά ακινήτων, παρότι το πολιτικό κλίμα δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί σταθερό πλέον. Πολλές εταιρείες είχαν «παγώσει» τις νέες επενδύσεις, εν μέσω κρίσης, έλλειψης ζήτησης και αδυναμίας εξεύρεσης τραπεζικής χρηματοδότησης. Σταδιακά, όσο η ανάπτυξη της οικονομίας εδραιώνεται, η ρευστότητα αποκαθίσταται και η ιδιωτική κατανάλωση ενισχύεται, εκτιμάται ότι θα επιταχυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης νέων έργων στην αγορά ακινήτων, όπως κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα κ.ο.κ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κίνηση της REDS, θυγατρικής του ομίλου «Ελλάκτωρ», στις αρχές της εβδομάδας, να προχωρήσει στην υποβολή προς έγκριση της πολεοδομικής μελέτης για την ανάπτυξη της έκτασης των 315 στρεμμάτων που διαθέτει στην Κάντζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει αποφασιστεί το ακριβές μείγμα των χρήσεων, καθώς πρόθεση της εταιρείας είναι να υπάρχουν και άλλες χρήσεις που θα υποστηρίζουν την κατανάλωση, ωστόσο είναι σαφές ότι το εμπορικό σκέλος θα έχει τον πρώτο ρόλο. Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η εταιρεία προχωρούσε τις μελέτες και τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσει την επένδυση μόλις βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα.

Οπως προκύπτει, δρομολογείται η ανάπτυξη εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου της τάξεως των 100.000 τ.μ., σε μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια αξιοποίησης των Κτημάτων Καμπά, τα οποία πέρασαν στον έλεγχο της «Ελλάκτωρ» όταν προχώρησε στην εξαγορά της ΤΕΒ (Τεχνική Εταιρεία Βόλου), ιδιοκτήτριας του ακινήτου από το 1997. Σημειωτέον ότι με βάση την πολεοδομική μελέτη που κατατέθηκε, η REDS επιδιώκει την ανάπτυξη του 50% της έκτασης και τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στο υπόλοιπο 50%. Παράλληλα, η πολεοδομική μελέτη καθορίζει ζώνες προστασίας, προκειμένου να προβληθούν και να αναδειχθούν τα διατηρητέα κτίρια της έκτασης, αλλά και το εργοστάσιο Καμπά.

Όπως αναφέρει η διοίκηση της REDS, η διαδικασία της έγκρισης της μελέτης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει στην επένδυση. Πάντως, εφόσον το κέντρο κατασκευαστεί, η REDS επιθυμεί να διατηρήσει την διαχείρισή του στην κατοχή της τουλάχιστον για τα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας του και στη συνέχεια να εξετάσει πιθανή πώληση μέρους ή του συνόλου του ακινήτου. Αυτό όμως θα αποτελέσει και αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τον στρατηγικό επενδυτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή