Σύντομα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαγωνισμός ΤΑΙΠΕΔ για έκταση στη Χαλκιδική

Την ακτή και το παρακείμενο κάμπινγκ στο Ποσείδι Καλάνδρας στη Χαλκιδική πρόκειται να παραχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού. Ο πλειοδότης θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της εταιρείας ειδικού σκοπού που θα συστήσει το Ταμείο και στην οποία θα εισφερθεί το σχετικό ακίνητο. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένο να υποβληθούν οι προσφορές των επενδυτών που ενδιαφέρονται για την απόκτηση της έκτασης των 915 στρεμμάτων στην Κασσάνδρα, που κατείχαν οι Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας, και η οποία έχει επιλεγεί για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ. Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση Μετόχι Σταυρονικήτα εκτός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Κασσάνδρας, στην περιοχή Σάνη. Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη πωλήσει το Κάμπινγκ και Ξενία του Παλιουρίου, επίσης στη Χαλκιδική, στον επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη, όπως επίσης και έκταση στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας που αποκτήθηκε από τους κ. Ι. και Γ. Μεντεκίδη.

Σταθερή η απασχόληση στον κλάδο ακινήτων

Ο κλάδος της ακίνητης περιουσίας περιλαμβάνεται μεταξύ των τομέων της οικονομίας όπου αναμένονται περισσότερες προσλήψεις κατά το προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από έρευνα της Manpower για τις προοπτικές απασχόλησης κατά τους πρώτους μήνες του νέου έτους. Στην Ελλάδα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 753 εργοδοτών. Βάσει αυτής, προκύπτει ότι το 16% των εργοδοτών αναμένει αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που απασχολεί, ενώ 12% προβλέπει πτώση του αριθμού. Τη μεγαλύτερη αύξηση των προοπτικών απασχόλησης με ποσοστό 19% καταγράφουν, μεταξύ άλλων, οι κλάδοι της ακίνητης περιουσίας, των χρηματοοικονομικών, των ασφαλειών και της παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις. Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, η αύξηση στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας αγγίζει το 5%. Αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης διαμορφώνεται σε 11%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή