Αύξηση τοποθετήσεων στη Γερμανία

Αύξηση τοποθετήσεων στη Γερμανία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά κεφάλαια 12 δισ. ευρώ επενδύθηκαν κατά το φετινό εννεάμηνο στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων της Γερμανίας, μέγεθος που αποτελεί αύξηση της τάξεως του 40% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όταν τα κεφάλαια που εισέρρευσαν στη γερμανική αγορά δεν είχαν ξεπεράσει τα 8,6 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων NAI Apollo, οι μεμονωμένες αγορές ακινήτων κυριαρχούν φέτος, καταλαμβάνοντας το 74,7% των συναλλαγών ή 9 δισ. ευρώ, ενώ οι αγορές χαρτοφυλακίων ακινήτων αντιστοιχούν στο υπόλοιπο 25,3% των αγοραπωλησιών (3 δισ. ευρώ).

Ωστόσο, οι αγοραπωλησίες χαρτοφυλακίων έχουν εκτοξευθεί φέτος κατά 164,6%, έναντι ανάλογης αύξησης 20,7% των μεμονωμένων συναλλαγών, σε ένα δείγμα στροφής περισσότερων επενδυτών σε μαζικές αγορές ακινήτων. Αντίστοιχα, οι Γερμανοί επενδυτές εξακολουθούν να κατέχουν τα πρωτεία, με το 61,5% των αγορών. Η δεύτερη μεγαλύτερη αγοραστική ομάδα προήλθε από τις ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς επενδυτές να αποκτούν ακίνητα αξίας 2,1 δισ. ευρώ (17,5% του συνόλου), με την πρώτη τριάδα να συμπληρώνεται από Βρετανούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή