Πρόσωπα και Πράγματα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας στο εννεάμηνο

Πτώση κατά 17,7% με βάση τον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 11,5% με βάση την επιφάνεια και 3,3% με βάση τον όγκο σημείωσε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα κατά το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους, συγκριτικά με το περσινό διάστημα. Αντίστοιχα, σε επίπεδο 12μήνου, κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2013 – Σεπτεμβρίου 2014, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα σημειώνει πτώση της τάξεως του 13,3% με βάση τον αριθμό των αδειών, κατά 9,4% με βάση την επιφάνεια και 1,8% με βάση τον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Οκτωβρίου 2012 – Σεπτεμβρίου 2013. Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οσον αφορά την πορεία της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας κατά τον φετινό Σεπτέμβριο, αυτή εμφανίζει πτώση κατά 11% στον αριθμό των αδειών και κατά 1,7% στην επιφάνεια, αλλά άνοδο κατά 7,2% στον όγκο.

Δεν προχωρούν οι επαφές για την πώληση του Πόρτο Καρράς

Δύσκολα θα αλλάξει ιδιοκτήτη, τουλάχιστον στο άμεσο χρονικό διάστημα, το συγκρότημα του Πόρτο Καρράς, καθώς, όπως προκύπτει, η διοίκηση του ομίλου της ιδιοκτήτριας Τεχνικής Ολυμπιακής δεν φαίνεται να καταλήγει σε συμφωνία με κάποιον από τους «μνηστήρες» που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες, η διοίκηση είχε γνωστοποιήσει στο Χ.Α. ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την πώληση του Πόρτο Καρράς. Μάλιστα, μεταξύ αυτών, είχε επιβεβαιωθεί ότι βρισκόταν ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος της Hines, η οποία έχει ενδυναμώσει το εν Ελλάδι στελεχικό της δυναμικό και αναζητεί επενδυτικούς στόχους στην εγχώρια αγορά ακινήτων, κάνοντας λόγο για πιθανές επενδύσεις της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ.

Νέες επενδύσεις σε Ολλανδία και Πορτογαλία από Blackstone

Συνεχίζει τις αγορές του στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων ο επενδυτικός όμιλος Blackstone, καθώς το τελευταίο διάστημα απέκτησε 19 εμπορικά ακίνητα συνολικής επιφάνειας 107.500 τ.μ. και αντί ποσού που εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 225 εκατ. ευρώ. Τα 14 από τα ακίνητα βρίσκονται σε διάφορες πόλεις της Ολλανδίας και τα υπόλοιπα πέντε στην Πορτογαλία. Πιο πρόσφατα, η Blackstone ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην αγορά ακινήτων στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, καθώς αγόρασε πέντε κτίρια αποθηκών/logistics τα οποία βρίσκονται στα βορειοανατολικά της Λισσαβώνας. Τα κτίρια είναι συνολικής επιφάνειας 185.000 τ.μ., ενώ με την προσθήκη τους, η Blackstone διαθέτει πλέον χαρτοφυλάκιο ακινήτων επιφάνειας 825.000 τ.μ. σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή