Μεγάλη ζήτηση για ενοικίαση χώρων γραφείων στην Ανατολική Ευρώπη

Μεγάλη ζήτηση για ενοικίαση χώρων γραφείων στην Ανατολική Ευρώπη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γραφειακοί χώροι συνολικής επιφάνειας άνω του 1,17 εκατ. τ.μ. μισθώθηκαν στις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου, τη στιγμή που το ίδιο διάστημα δεν παραδόθηκαν περισσότερα από 410.000 τ.μ. νέων κτιρίων γραφείων (τα 258.000 τ.μ. στη Βαρσοβία). Τα στοιχεία προκύπτουν από την τελευταία ανάλυση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Cushman & Wakefield για την περιοχή και καταγράφουν την εικόνα της αγοράς γραφείων σε Βουδαπέστη, Μπρατισλάβα, Πράγα και Βαρσοβία, όπου το συνολικό απόθεμα γραφείων αγγίζει τα 12 εκατ. τ.μ.

Βάσει της σχετικής έκθεσης, η αγορά της Βαρσοβίας είναι σήμερα η μεγαλύτερη της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, διαθέτοντας απόθεμα γραφείων της τάξεως των 4,3 εκατ. τ.μ., ενώ ακολουθεί η αγορά της Βουδαπέστης με απόθεμα γραφείων της τάξεως των 3,2 εκατ. τ.μ. Σύμφωνα με την Cushman & Wakefield έως το τέλος του έτους προβλέπεται να παραδοθούν επιπλέον 170.000 τ.μ. νέων γραφείων στην περιοχή, ήτοι συνολικά 580.000 τ.μ. το 2014, μέγεθος που είναι υψηλότερο κατά 33% σε σχέση με το 2013, όταν οι παραδόσεις νέων γραφείων δεν ξεπέρασαν τα 436.000 τ.μ.

Την ίδια στιγμή, η ζήτηση νέων ενοικιάσεων είναι έντονη σε όλες τις επιμέρους αγορές, γεγονός που γεννά αισιοδοξία και για την πορεία της αγοράς το 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή