Πρόσωπα και Πράγματα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες προσφυγές κατά της επένδυσης στο Ελληνικό

Νέες αντιδράσεις συναντά η επένδυση για την ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, καθώς υποβλήθηκε νέα προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο ενάντια στην εν λόγω ανάπτυξη, αυτή τη φορά από τον δικηγόρο κ. Γιώργο Κόκκα, ο οποίος λειτουργεί τόσο ως ιδιώτης όσο και ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας καθώς και της ένωσης προσώπων Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια. Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια ανάλογης προσφυγής από την Περιφέρεια Αττικής. Αμφότερες οι αιτήσεις αναθεώρησης της απόφασης, που άναψε το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, θα συζητηθούν στις αρχές του 2015. Εν τω μεταξύ και η Εισαγγελία Διαφθοράς διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί από τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ το αδίκημα της απιστίας.

Πώληση αμπελώνων στη Μαντίνεια από REDS

Στην πώληση αμπελώνων που διέθετε στην περιοχή της Μαντινείας στην Τρίπολη προχώρησε εντός της εβδομάδας η REDS, θυγατρική εταιρεία του ομίλου Ελλάκτωρ. Η εισηγμένη εισέπραξε το ποσό των 463.742 ευρώ για την πώληση των ακινήτων, συνολικής επιφάνειας 350 στρεμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, η REDS κατέθεσε προς έγκριση την πολεοδομική μελέτη για την ανάπτυξη της έκτασής της στην περιοχή της Κάντζας (Κτήματα Καμπά), με βάση το προεδρικό διάταγμα του 2011, με το οποίο εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Πρόθεση της εισηγμένης είναι η δημιουργία ενός εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου, σε μια επένδυση που αναμένεται να προσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Στην ανάπλαση του HafenCity επενδύει η Unibail-Rodamco

Συνολικό ποσό 860 εκατ. ευρώ πρόκειται να επενδύσει η Unibail-Rodamco, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές ακινήτων στην Ευρώπη, στο μεγαλύτερο έργο ανάπλασης της Γερμανίας. Πρόκειται για την αστική ανάπλαση του HafenCity στο Αμβούργο, που, πέραν των εμπορικών χρήσεων, προβλέπει επίσης τη δημιουργία γραφείων, κατοικιών και περίπου 6.000 διαμερισμάτων. Συνολικά, η ανάπλαση αφορά έκταση 184 στρεμμάτων. Ο γαλλικός επενδυτικός όμιλος υπέγραψε σχετική συμφωνία με τη δημοτική αρχή του Αμβούργου για την ανάπτυξη μέρους της έκτασης στον εμπορικό πόλο που δημιουργείται στο HafenCity, καθώς έλαβε τις απαιτούμενες άδειες για την ανάπτυξη καταστημάτων, εστιατορίων και κινηματογράφων. Η επένδυση πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή