Μαγνήτης τα επαγγελματικά ακίνητα της Ιταλίας

Μαγνήτης τα επαγγελματικά ακίνητα της Ιταλίας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά κεφάλαια της τάξεως των 5 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι επενδύθηκαν στην ιταλική αγορά ακινήτων εισοδήματος κατά τη διάρκεια του 2014, δηλαδή σε γραφεία, εμπορικά καταστήματα, αποθήκες και ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Cushman & Wakefield, εφόσον επιβεβαιωθεί ο παραπάνω αριθμός, θα πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 20% σε ετήσια βάση. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, η ανοδική αυτή πορεία θα συνεχιστεί και το τρέχον έτος, κάτι άλλωστε που προβλέπεται συνολικά για την αγορά ακινήτων της γεωγραφικής ζώνης ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική). Συνολικά στη ζώνη ΕΜΕΑ, η Cushman & Wakefield προβλέπει ανάπτυξη της τάξεως του 20%, εκτιμώντας ότι η εισροή κεφαλαίων για την απόκτηση ακινήτων θα ανέλθει στα 250 δισ. ευρώ.

Στην Ιταλία, οι ξένοι επενδυτές αποδεικνύονται οι πιο κινητικοί, συνεχίζοντας να τοποθετούν κεφάλαια σε υψηλής ποιότητας ακίνητα σε δημοφιλείς τοποθεσίες ή, εναλλακτικά, να ενδιαφέρονται για ακίνητα μεγαλύτερου ρίσκου, αλλά και με υψηλή προστιθέμενη αξία, λόγω πιθανών υπεραξιών και αύξησης των τιμών ενοικίασης. Σε κάθε περίπτωση, η αγορά των καταστημάτων παραμένει κυρίαρχη, καθώς το 45% των επενδύσεων στρέφεται σε εμπορικά ακίνητα, με τα κτίρια γραφείων και τα ξενοδοχειακά ακίνητα να ακολουθούν.

Ενδεικτική της διατήρησης της κυριαρχίας των εμπορικών καταστημάτων και κέντρων είναι η πρόσφατη απόκτηση του εμπορικού κέντρου 8 Gallery στο Τορίνο, έναντι ποσού της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ.

Aγοραστής ήταν ο όμιλος GWM. Σημαντική είναι όμως και η ζήτηση για ποιοτικά κτίρια γραφείων, όπως προκύπτει από την πώληση ενός κτιρίου σημείου αναφοράς στην οδό Σάντα Μαργκερίτα του Μιλάνου, αντί ποσού ρεκόρ, το οποίο πάντως δεν έγινε γνωστό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή