Στα 4,3 δισ. ευρώ ανήλθαν οι επενδύσεις στην αγορά του Παρισιού το α΄ τρίμηνο

Στα 4,3 δισ. ευρώ ανήλθαν οι επενδύσεις στην αγορά του Παρισιού το α΄ τρίμηνο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της τάξεως του 10%, στα 4,3 δισ. ευρώ, κατέγραψαν οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων του Παρισιού κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών Savills, η ανοδική αυτή τάση αναμένεται να κυριαρχήσει και τους υπόλοιπους μήνες του έτους, κυρίως χάρις στο βελτιωμένο χρηματοοικονομικό κλίμα αλλά και τη σταδιακή βελτίωση της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Στο πλαίσιο αυτό, η αγορά στο Παρίσι αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός, ιδίως αν συνεκτιμηθεί ότι οι επενδυτές έχουν ξεκινήσει να εστιάζουν εκ νέου σε πιο παραδοσιακές αγορές, μετά μια διετία αναζήτησης εναλλακτικών επενδυτικών στόχων σε μικρότερες πόλεις. Η γαλλική πρωτεύουσα διαθέτει πληθώρα ακινήτων που θεωρούνται σημεία αναφοράς, με αποτέλεσμα να εντείνεται ο ανταγωνισμός.

Ιδιαίτερη ζήτηση καταγράφει, πάντως, η αγορά γραφείων, με τις επενδύσεις σε γραφειακούς χώρους να καταλαμβάνουν το 86% των συνολικών αγορών ακινήτων στο Παρίσι κατά το πρώτο τρίμηνο, έναντι ποσοστού 73% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Μεγάλη παραμένει και η ζήτηση από το εξωτερικό, με τους ξένους να έχουν συμμετοχή στο 55% των αγοραπωλησιών. Οι Αμερικανοί και οι επενδυτές από τη Μέση Ανατολή ήταν οι πιο δραστήριοι, με μερίδια 13% και 11% αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή