Πρόσωπα και Πράγματα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νόμιμο έκρινε το ΣτΕ τον νόμο για τα αυθαίρετα

Νόμιμες και συνταγματικές κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι ρυθμίσεις του νέου νόμου 4178/2013 για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, μια απόφαση που σίγουρα θα λειτουργήσει θετικά για τα δημόσια έσοδα, δεδομένου ότι ο νόμος που είχε προηγηθεί του σημερινού είχε κριθεί αντισυνταγματικός. Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι συνταγματικός και νόμιμος ο νέος νόμος 4178/2013 για την τακτοποίηση (νομιμοποίηση) των αυθαιρέτων, ενώ παράλληλα έκρινε αντισυνταγματική μια μόνο διάταξη του επίμαχου νόμου, η οποία εν τω μεταξύ έχει διορθωθεί, καθώς προβλέπεται πλέον ότι τα ακίνητα που κρίθηκαν αυθαίρετα με δικαστική απόφαση, παραμένουν κατεδαφιστέα. Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν στην απόφασή τους ότι οι σχετικές ρυθμίσεις του νόμου 4178/2013 που αναφέρονται στα αυθαίρετα του παρελθόντος είναι συνταγματικά ανεκτές.

Σε διαβούλευση ο χωροταξικός σχεδιασμός της Κρήτης

Τον φάκελο για τον χωροταξικό σχεδιασμό της Κρήτης άνοιξαν εντός της εβδομάδας, σε σχετική συνάντηση που είχαν, οι αρμόδιοι φορείς στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Η συνάντηση έγινε για την ενημέρωση φορέων και πολιτών του νησιού στο πλαίσιο διαβούλευσης της μελέτης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Κρήτης (ΠΠΧΣΑΑ). Οι συναντήσεις που οργανώνει η Περιφέρεια ξεκίνησαν από το Λασίθι και συνεχίζονται στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες του νησιού. Από την πλευρά τους οι μελετητές του υπουργείου ανέφεραν ότι όλη αυτή η προσπάθεια διαβούλευσης- ενημέρωσης γίνεται για να υπάρξει η δυνατότητα να ληφθούν υπόψη έπειτα από τεκμηρίωση, νέες προτάσεις, διορθώσεις και τροποποιήσεις της μελέτης.

Σχέδιο για νέο κολοσσό στις κτηματομεσιτικές υπηρεσίες

Εναν κολοσσό στον κλάδο της παροχής κτηματομεσιτικών υπηρεσιών παγκοσμίως φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο επενδυτικός όμιλος της TPG Capital, ο οποίος διαπραγματεύεται την απόκτηση της Cushman & Wakefield από την Exor, επενδυτική εταιρεία της οικογένειας Ανιέλι της Ιταλίας. Η τελευταία έχει απευθύνει διεθνή πρόσκληση για την πώληση του μεριδίου της, ύψους 81%, στην Cushman & Wakefield. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών που εμπλέκονται στις συζητήσεις, η συμφωνία ενδεχομένως να αγγίξει το 1,8 δισ. ευρώ. Στόχος της TPG Capital είναι η συγχώνευσή της με την DTZ, την οποία απέκτησε το 2014. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο νέος κοινός όμιλος που θα δημιουργηθεί, θα διαθέτει ετήσια εκτιμώμενα έσοδα της τάξεως των 4,93 δισ. ευρώ, όντας εκ των ηγετών στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών ακινήτων διεθνώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή