Σταθερή η ζήτηση για ενοικίαση χώρων γραφείων στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο

Σταθερή η ζήτηση για ενοικίαση χώρων γραφείων στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 680.000 τ.μ. γραφειακών χώρων μισθώθηκαν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου, μέγεθος ανάλογο με το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών Savills, η τάση αναμένεται να παραμείνει εξίσου ισχυρή και για το υπόλοιπο του έτους, καθώς η ζήτηση παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό να ξεπεραστεί το περυσινό ύψος των 2,7 εκατ. τ.μ. νέων ενοικιάσεων γραφείων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι, εκτός από το πολύ θετικό πρώτο τρίμηνο, αυτήν την περίοδο καταγράφεται στην αγορά ισχυρό ενδιαφέρον για ενοικιάσεις μεγάλων επιφανειών κτιρίων γραφείων. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, το ενδιαφέρον αυτό ακόμη δεν έχει μετουσιωθεί πλήρως σε πράξεις, τουλάχιστον όχι σε όλες τις πόλεις. Μέχρι στιγμής, το 2015, οι πιο σημαντικές αυξήσεις νέων ενοικιάσεων εντοπίζονται στο Μόναχο και το Αμβούργο, όπου σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του 20% και του 16%. Οσον αφορά τις τιμές ενοικίασης, το μηνιαίο κόστος για τη μίσθωση πολυτελών γραφείων σε κεντρικά σημεία της πόλης του Μονάχου ανέρχεται σε 34,5 ευρώ/τ.μ., ενώ στο Αμβούργο σε 24,5 ευρώ/τ.μ. Ωστόσο, το μέσο ενοίκιο γραφείων διαμορφώνεται αισθητά χαμηλότερα και συγκεκριμένα στα 15,85 ευρώ/τ.μ. στο Μόναχο και στα 14,5 ευρώ/τ.μ. στο Αμβούργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή