Πρόσωπα και Πράγματα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 66.000 οι μέχρι σήμερα αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου

Πάνω από 66.000 είναι μέχρι σήμερα, χωρίς να υπολογίζεται η εβδομάδα που μόλις ολοκληρώθηκε, οι αιτήσεις που αφορούν την επιδότηση ενοικίου, στο πλαίσιο του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 42.893 αιτήσεις που αφορούν και τις τρεις παροχές (επιδότηση ενοικίου, σίτιση και επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος), ενώ επιπλέον 20.529 αιτήσεις έχουν υποβληθεί και αφορούν τον συνδυασμό επιδόματος ενοικίου και επιδότησης σίτισης. Τέλος, 2.610 αιτήσεις αφορούν μόνο το επίδομα ενοικίου. Σημειωτέον ότι η περίοδος υποβολής των αιτήσεων παρατάθηκε έως τις 30 Μαΐου. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 212.897 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα, με την πλειονότητα εξ αυτών να αφορά την επιδότηση σίτισης.

Αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου της Trastor από την Πειραιώς

Στην εκ νέου μίσθωση του κτιρίου γραφείων που διαθέτει επί της Λ. Κηφισίας 168 προσανατολίζεται, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που δρομολογεί αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα Trastor ΑΕΕΑΠ, στην οποία ελέγχει ποσοστό της τάξεως του 71%. Παράλληλα, η τράπεζα θα προβεί στη δυναμικότερη διαχείριση του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου Kosmopolis στην Κομοτηνή, με στόχο την αύξηση του ποσοστού πληρότητάς του και συνεπώς και την τόνωση των εσόδων του. Αυτά επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, στο ενημερωτικό δελτίο που έχει καταθέσει η Πειραιώς, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που έχει καταθέσει για την Τrastor, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό του Χ.Α.

Αγορά τριών εμπορικών κέντρων από τον όμιλο της Blackstone

Στην πώληση ενός χαρτοφυλακίου αποτελούμενου από τρία εμπορικά κέντρα στην Ισπανία και την Πορτογαλία προχώρησε προ ολίγων ημερών η Commerz Real. Αγοραστής ήταν μια εταιρεία ειδικού σκοπού του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου της Blackstone. Το τίμημα για την αγορά των εμπορικών κέντρων, που διαθέτουν συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια 137.000 τ.μ., εκτιμάται ότι ανήλθε σε περίπου 500 εκατ. ευρώ, καθιστώντας τη σχετική συναλλαγή μια από τις μεγαλύτερες του είδους κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Τα δύο από τα τρία εμπορικά κέντρα βρίσκονται στη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας και το τρίτο στην πόλη Λεόν της Ισπανίας. Φιλοξενούν συνολικά 506 καταστήματα, ενώ η ετήσια επισκεψιμότητά τους ανέρχεται σε 26,6 εκατ. καταναλωτές, μέγεθος που τα καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή