Μεγάλη αύξηση των επενδύσεων στην ευρωπαϊκή αγορά ξενοδοχείων

Μεγάλη αύξηση των επενδύσεων στην ευρωπαϊκή αγορά ξενοδοχείων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερδιπλασιάστηκαν οι επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου, καθώς η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων CBRE κάνει λόγο για αγορές αξίας 3,74 δισ. ευρώ, έναντι 1,73 δισ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η άνοδος αυτή κατά 116% σε ετήσια βάση αντανακλά τον μεγάλο βαθμό ελκυστικότητας των ξενοδοχείων, ως μιας αναδυόμενης κατηγορίας ακινήτων, καθώς προσφέρουν υψηλές αποδόσεις, ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες αγορές.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της CBRE, ανοδικά κινήθηκε η επενδυτική δραστηριότητα σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς σε ετήσια βάση σημειώθηκε αύξηση κατά 38%, κατά 90% και κατά 225% σε Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία αντίστοιχα. Σημαντική βελτίωση κατέγραψαν επίσης οι αγορές της Αυστρίας και των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με το συνολικό ποσό των επενδύσεων να ανέρχεται σε 160 εκατ. ευρώ. Οπως προκύπτει, η τάση αυτή εισόδου όλο και περισσότερων επενδυτών στην εν λόγω αγορά προβλέπεται να διατηρηθεί με την ίδια ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ενας επιπλέον λόγος είναι οι θετικές επιδόσεις των ξενοδοχείων στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς αυξάνεται διαρκώς το ρεύμα των επισκεπτών από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα και οι πληρότητες (επομένως και τα έσοδα) να ακολουθούν ανάλογη πορεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή