Πρόσωπα και Πράγματα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκταετή παράταση εγγραφών στο Κτηματολόγιο ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ

Την παράταση κατά επιπλέον οκτώ έτη της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών εγγραφών στο Εθνικό Κτηματολόγιο ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων), καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να μετατραπεί το Κτηματολόγιο σε εργαλείο δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας. Σημειώνεται πως όλα τα αδήλωτα ή αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα θα περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου, ενώ όποιος ιδιοκτήτης δεν αναγράφεται ως δικαιούχος στις οριστικές εγγραφές χάνει οριστικά την κυριότητα του ακινήτου του. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, οι προθεσμίες λήγουν σταδιακά με τη συμπλήρωση 12ετίας, από την 1η Αυγούστου έως το τέλος του τρέχοντος έτους και αφορούν τις πρώτες εγγραφές που έγιναν σε δεκάδες δήμους της χώρας με βάση το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα του Κτηματολογίου.

Για διαχείριση απορριμμάτων 12 στρέμματα του Ελληνικού

Τμήμα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, για την ανάπλαση και εκμετάλλευση του οποίου έχει πλειοδοτήσει ο όμιλος επενδυτών υπό τη Lamda Development, επιδιώκεται να παραχωρηθεί στους όμορους δήμους ώστε να υλοποιήσουν τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη, προκύπτει η ανάγκη παραχώρησης 12 στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, ώστε να υλοποιηθεί το σχετικό σχέδιο των τεσσάρων δήμων. Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, η οποία είχε πρωτοστατήσει τα προηγούμενα χρόνια εναντίον της πώλησης/παραχώρησης της έκτασης σε ιδιώτες, «θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την Ελληνικό Α.Ε., για τη δρομολόγηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

Η Goldman Sachs πωλεί 149 ξενοδοχεία στις ΗΠΑ

Στην πώληση 149 ξενοδοχείων στις ΗΠΑ προχωρεί ο όμιλος της Goldman Sachs. Πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων που απέκτησε η εταιρεία το 2006 αντί ποσού 1,08 δισ. ευρώ. Αγοραστής αναμένεται να είναι η Moody National REIT, μια εταιρεία επένδυσης σε ακίνητη περιουσία με έδρα το Χιούστον, η οποία εξειδικεύεται στην ξενοδοχειακή αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, το τίμημα αναμένεται να ανέλθει σε 1,55 δισ. ευρώ. Τα ξενοδοχεία είναι κυρίως μικρού μεγέθους, βρίσκονται σε συνολικά 32 πολιτείες, αλλά με έμφαση σε Καλιφόρνια, Αριζόνα, Τέξας και στα βορειοανατολικά της χώρας. Παράλληλα, η Moody, η οποία δεν είναι εισηγμένη και αντλεί κεφάλαια μέσω ιδιωτών επενδυτών, πρόκειται να δαπανήσει 270 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή