Στο στόχαστρο επενδυτών ακίνητα και σε μικρότερες πόλεις της Γερμανίας

Στο στόχαστρο επενδυτών ακίνητα και σε μικρότερες πόλεις της Γερμανίας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για περιφερειακές αγορές – πόλεις της Γερμανίας, καθώς διάφορες μικρές πόλεις έχουν αρχίσει να εισέρχονται στο τοπίο. Πρόκειται για πόλεις και κωμοπόλεις σε διάφορα σημεία της χώρας, όπως το Ινγκολσταντ, ενώ ψηλά στη λίστα των επενδυτών βρίσκονται επίσης το Πότσνταμ και το Αννόβερο. Ωστόσο, σχετική έρευνα της εταιρείας Catella, η οποία επιχειρεί να κατατάξει τις αγορές κατοικίας στη Γερμανία με βάση την ελκυστικότητά τους για τους επενδυτές, επισημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις, η επενδυτική δραστηριότητα προς τέτοιες μικρές αγορές συχνά εμποδίζεται από την έλλειψη διαφάνειας και γνώσης για τις επιμέρους ιδιαιτερότητες.

Παρ’ όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, η δραστηριότητα στην αγορά είναι ιδιαίτερα έντονη, όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό των αγοραπωλησιών, τις αυξήσεις των τιμών, τις εξαγορές εταιρειών ακινήτων και τις δημόσιες εγγραφές μετοχών εταιρειών ακινήτων στο χρηματιστήριο. Παράλληλα, η έρευνα εντοπίζει και μια κατακόρυφη αύξηση από τις αρχές του 2015 του αριθμού των αναζητήσεων που πραγματοποιούν εγχώριοι και διεθνείς επενδυτές στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η στροφή προς την αγορά ακινήτων οφείλεται στην έλλειψη εναλλακτικών επενδυτικών επιλογών, αλλά και των προσδοκώμενων αποδόσεων των εν λόγω ακινήτων, ενώ ευνοείται και από το γεγονός ότι τα επιτόκια δανεισμού είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή