Πρόσωπα και Πράγματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση ζήτησης για στεγαστικά το τρίτο τρίμηνο βλέπει η ΤτΕ

Μείωση της ζήτησης για στεγαστικά δάνεια, τη στιγμή που ενδεχομένως να προκύψουν και νέα, ακόμα αυστηρότερα από τα σημερινά κριτήρια, θα πρέπει να αναμένονται κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου και στη συνέχεια και έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, εντός της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τα νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα, σε σχέση με τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, τη στιγμή που η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια διατηρήθηκε επίσης σταθερή. Ωστόσο, αναμένεται μείωση της ζήτησης στεγαστικών δανείων το τρίτο τρίμηνο. Υπενθυμίζεται ότι ήδη η λήψη στεγαστικού δανείου σήμερα (ακόμα και πριν από την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και την τραπεζική αργία) απαιτεί ιδιαίτερα υψηλή πιστοληπτική ικανότητα.

Πλήγμα στην αγορά ακινήτων από την καθίζηση στο λιανεμπόριο

Ενδεικτικό των προβλημάτων που εξακολουθούν να παρατηρούνται στην αγορά, ακόμη και πριν από την κορύφωση της κρίσης των τελευταίων μηνών και το πλήγμα που έχει δεχθεί το λιανικό εμπόριο, είναι η απόφαση της αλυσίδας Μινέρβα να διακόψει τη λειτουργία καταστήματός της στο κέντρο του Πειραιά. Συγκεκριμένα, η αλυσίδα πώλησης εσωρούχων και συναφούς ρουχισμού αποφάσισε να κατεβάσει «ρολά» στο κατάστημα που διατηρούσε επί της οδού Καραΐσκου 123 στο κέντρο του Πειραιά, «λόγω της μη αξιόλογης εμπορικής του δραστηριότητας», όπως τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό της υφιστάμενης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά, ότι το εν λόγω κατάστημα βρίσκεται σε έναν από τους εμπορικότερους δρόμους του Πειραιά και μάλιστα πεζοδρομημένο.

Σε ιταλικές πολυτελείς κατοικίες στοχεύει η Savills

Στην επέκταση της παρουσίας της στην αγορά ακινήτων της Ιταλίας προχώρησε πριν από λίγες ημέρες η βρετανικών συμφερόντων εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων Savills. Ειδικότερα, η εταιρεία, η οποία διαθέτει παρουσία και στην ελληνική αγορά, επί σειρά ετών, μέσω της Savills Hellas, προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την ιταλική εταιρεία Santandrea Luxury Houses. Οι δύο εταιρείες προχώρησαν στη σύσταση ενός νέου κοινοπρακτικού σχήματος, της Gabetti Property Solutions, η οποία θα επικεντρωθεί στην παροχή υπηρεσιών για πολυτελείς κατοικίες. Με τον τρόπο αυτό, η Savills ενισχύει ακόμα περισσότερο τη διείσδυσή της στην ιταλική αγορά ακινήτων, ύστερα από αντίστοιχη συνεργασία για την αγορά της Τοσκάνης το 2014, αλλά και μετά την ανάπτυξή της στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων του Μιλάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή