Επενδύσεις 1,6 δισ. ευρώ στην ισπανική αγορά ξενοδοχειακών ακινήτων φέτος

Επενδύσεις 1,6 δισ. ευρώ στην ισπανική αγορά ξενοδοχειακών ακινήτων φέτος

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 1,6 δισ. ευρώ αναμένεται να επενδυθούν για την αγορά ξενοδοχειακών ακινήτων στην Ισπανία κατά το τρέχον έτος, επίδοση που εφόσον επιβεβαιωθεί, θα σημάνει νέο ιστορικό υψηλό, ύστερα από εκείνο που είχε καταγραφεί το 2006, όταν η αγορά βρισκόταν στο απόγειό της. Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων CBRE, οι επενδυτές από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τις ΗΠΑ αποδεικνύονται ιδιαίτερα κινητικοί στη συγκεκριμένη αγορά. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που καταγράφεται είναι ότι κατά το 2014, η αύξηση των επενδύσεων σε ξενοδοχειακά ακίνητα ανήλθε σε 63,4%, καθώς συνολικά τοποθετήθηκε 1,09 δισ. ευρώ.

Το μερίδιο των ξενοδοχείων ως ποσοστό επί του συνόλου των επαγγελματικών ακινήτων που αποτέλεσαν αντικείμενο επένδυσης διαμορφώθηκε σε 8%, έναντι 5,7% που ήταν το 2013. Ηδη μάλιστα κατά το 2015, η ζήτηση των επενδυτών για ξενοδοχεία διατηρήθηκε σε υψηλό επίπεδο, καθώς έχουν τοποθετηθεί κεφάλαια 700 εκατ. ευρώ μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο, μέγεθος αυξημένο κατά 283% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ασφαλώς, δεν είναι μόνο οι ξένοι επενδυτές δραστήριοι, όπως αποδεικνύεται και από το ότι το 54% των συναλλαγών του 2014 πραγματοποιήθηκε από Ισπανούς θεσμικούς επενδυτές. Πάντως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η περαιτέρω οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις επενδύσεις στα ξενοδοχειακά ακίνητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή