Για ποτό και φαγητό στα εμπορικά κέντρα

Για ποτό και φαγητό στα εμπορικά κέντρα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοφιλέστερη επιλογή για φαγητό και ποτό αναδεικνύονται τα εμπορικά κέντρα στη γεωγραφική ζώνη της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EMEA), όπως προκύπτει από σχετική έκθεση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών συμβούλων ακινήτων CBRE. Σε αυτήν καταγράφονται οι απόψεις 22.000 καταναλωτών από 22 χώρες της εν λόγω γεωγραφικής περιοχής. Σύμφωνα με τους καταναλωτές, το 41% προτιμά να γευματίσει σε εμπορικά κέντρα, έναντι μόλις 10% που έχει ως πρώτη επιλογή κάποιο εστιατόριο ή καφέ σε κεντρικό εμπορικό δρόμο. Αντίστοιχα, μόλις το 7% των καταναλωτών επιλέγει για την ίδια δραστηριότητα τα εμπορικά πάρκα, αν και αυτό πιθανώς οφείλεται στο ότι τα εν λόγω ακίνητα είναι περισσότερο δυσεύρετα. Ακόμα χαρακτηριστικότερο εύρημα της έρευνας είναι το ότι το 1/3 των καταναλωτών επισκέπτεται τα εμπορικά κέντρα με αποκλειστικό σκοπό μόνο την εστίαση, αν και από αυτούς εν τέλει το 40% επισκέφθηκε και ένα εμπορικό κατάστημα εντός του κέντρου.

Οπως προκύπτει, λοιπόν, η ύπαρξη ενός ισχυρού κλάδου εστίασης και ποτού/καφέ στα εμπορικά κέντρα αποτελεί «κλειδί» για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, συνεπώς και εσόδων. Πλέον, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία πολλαπλών και ποιοτικών επιλογών εστίασης στα εμπορικά κέντρα νέας γενιάς, καθώς αποτελούν βασικό παράγοντα προσέλκυσης επισκεπτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Νότιο Αφρική, το 90% και το 86% των καταναλωτών θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την ύπαρξη επιλογών εστίασης για ένα εμπορικό κέντρο, ενώ το 57% και το 65% αυτών αντίστοιχα ανέφερε ότι πιθανότατα θα επισκεφθεί και κάποια καταστήματα αφού γευματίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή