Μία «έξοδος» δεν θα έπληττε την Ευρωζώνη

Μία «έξοδος» δεν θα έπληττε την Ευρωζώνη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες για την ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων θα ήταν μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας την προηγούμενη Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής των μελών της Ευρωζώνης. Αυτό ανέφερε τις προηγούμενες μέρες ο επικεφαλής του τμήματος προβλέψεων της Jones Lang LaSalle, κ. Αντρου Μπάρελ, ο οποίος εκτίμησε ότι η αγορά ακινήτων θα άντεχε τυχόν «κραδασμούς» μιας τέτοιας αρνητικής εξέλιξης, αν και κάποιες βασικές συνέπειες θα ήταν εμφανείς στις κεφαλαιαγορές, με τη μορφή των μεγάλων διακυμάνσεων των μετοχών, των κεφαλαιακών ελέγχων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και των αυξανόμενων αποδόσεων των ομολόγων. Κατά τον κ. Μπάρελ, το ισχυρότερο πλήγμα θα δεχόταν η ελληνική οικονομία, χωρίς να αποκλείεται και πιθανή «έγχυση» της κρίσης και στην οικονομία της Ευρωζώνης.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, κεντρικό ρόλο για την απορρόφηση των αναταράξεων θα διαδραμάτιζε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σε κάθε περίπτωση, μια έξοδος της χώρας από το ευρώ θα ευνοούσε τις μεγαλύτερες αγορές ακινήτων, οι οποίες αποτελούν και τους ασφαλέστερους επενδυτικούς προορισμούς για τους επενδυτές, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν υψηλή ρευστότητα και χαμηλό κόστος δανεισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή