Στο στόχαστρο η αγορά Ασίας – Ειρηνικού

Στο στόχαστρο η αγορά Ασίας – Ειρηνικού

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνεται η «όρεξη» των θεσμικών επενδυτών για ακίνητα στην αγορά Ασίας – Ειρηνικού, είτε πρόκειται για ακίνητα υψηλών προδιαγραφών στις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής είτε για δευτερεύοντα ακίνητα σε περιοχές λιγότερο προβεβλημένες, που όμως προσφέρουν υψηλή προστιθέμενη αξία. Μάλιστα, εσχάτως, τα εν λόγω ακίνητα, κυρίως γραφεία και εμπορικά καταστήματα, βρίσκονται όλο και περισσότερο στο μικροσκόπιο των επενδυτών.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από σχετική έρευνα της εταιρείας M&G Real Estate, στην οποία επισημαίνεται ότι βασικός παράγοντας που προσελκύει τους επενδυτές είναι η υψηλή ζήτηση για νέες ενοικιάσεις επαγγελματικών ακινήτων. Επιπλέον, οι επενδυτές προσδοκούν και την αύξηση των μελλοντικών τους εσόδων τους επόμενους μήνες, καθώς η υψηλή ρευστότητα στην αγορά και ο όγκος των συναλλαγών προϊδεάζουν για περαιτέρω υπεραξίες.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014, οι συναλλαγές στις αγορές της Ασίας άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών, προσεγγίζοντας το προηγούμενο υψηλό που είχε σημειωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2008. Στο επίκεντρο βρίσκονται πλέον αγορές όπως η Αυστραλία και η Ιαπωνία, όπου βελτιώνονται σημαντικά τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς ακινήτων, κυρίως λόγω της υψηλής ζήτησης που εκδηλώνεται σε σχέση με την προσφορά. Στο πλαίσιο αυτό, η πλειονότητα των επενδυτών στρέφεται προς κτίρια γραφείων στο Τόκιο και το Σίδνεϊ, όπου συγκεντρώνονται και οι μεγαλύτερες προοπτικές μελλοντικής αύξησης των ενοικίων. Στις δύο αυτές πόλεις προβλέπεται και σημαντική ενίσχυση της αγοράς των εμπορικών καταστημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή