Επενδύουν στην Κεντρική και Αν. Ευρώπη

Επενδύουν στην Κεντρική και Αν. Ευρώπη

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη είναι και φέτος η ζήτηση των επενδυτών για επαγγελματικά ακίνητα στις χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς με το πέρας και του πρώτου εξαμήνου είχαν τοποθετηθεί συνολικά 2,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Σημειωτέον ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του έτους επενδύθηκαν 881 εκατ. ευρώ, με αγορές όπως η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία να επωφελούνται της επενδυτικής ζήτησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Cushman & Wakefield, δεδομένων των συναλλαγών που βρίσκονται κοντά στο στάδιο της ολοκλήρωσης, εκτιμάται ότι η αξία των επενδύσεων σε ακίνητα φέτος θα ξεπεράσει το αντίστοιχο περσινό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι το τρίτο τρίμηνο θα αποτελέσει περίοδο ρεκόρ για τις επενδύσεις στην περιοχή.

Τα κτίρια γραφείων συγκέντρωσαν τη μερίδα του λέοντος κατά το φετινό δεύτερο τρίμηνο, με 394 εκατομμύρια ευρώ, μια αύξηση κατά 158% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, ενώ τα εμπορικά ακίνητα προσείλκυσαν επενδύσεις ύψους 380 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 51% σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή