Χρυσοφόρα η φοιτητική στέγη στο Λονδίνο

Χρυσοφόρα η φοιτητική στέγη στο Λονδίνο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πάνω από 833 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζονται τα έσοδα από ενοίκια κατοικιών, τα οποία καταβάλλουν ετησίως οι ξένοι φοιτητές στην αγορά κατοικίας του Λονδίνου. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της εταιρείας ενοικιάσεων κατοικιών E J Harris, υπολογίζεται ότι περίπου 107.000 ξένοι φοιτητές πανεπιστημίων της βρετανικής πρωτεύουσας, δαπανούν το παραπάνω ποσό για την κάλυψη των αναγκών στέγασής τους. Από αυτούς, 40.000 προέρχονται από χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης, ενώ οι υπόλοιποι 67.000 κατάγονται από άλλες χώρες εκτός Ευρώπης. Μάλιστα, οι πιο εύποροι φοιτητές, κυρίως Κινέζοι, Ρώσοι και Μαλαισιανοί, δεν διστάζουν να δαπανούν ακόμα και 2.000 ευρώ την εβδομάδα, προκειμένου να μένουν σε πολυτελή ακίνητα του κεντρικού Λονδίνου, σε συνοικίες όπως το Μέιφεαρ, το νότιο Κένσινγκτον και το Νάιτσμπριτζ.

Σύμφωνα με την έρευνα, η μεγαλύτερη ομάδα φοιτητών είναι οι Κινέζοι, καθώς αποτελούν το 18% του συνόλου των ξένων φοιτητών που σπουδάζουν στο Λονδίνο, ενώ έπονται οι Αμερικανοί με μερίδιο της τάξεως του 9% και οι Ινδοί με 7%. Ακολουθούν οι φοιτητές από το Χονγκ Κονγκ με 5%, η Μαλαισία με 4% και η Νιγηρία με 4%. Σημαντικές ομάδες είναι επίσης οι φοιτητές από τη Σαουδική Αραβία, τη Σιγκαπούρη, το Πακιστάν και τον Καναδά. Εκτός από τους πλέον εύπορους φοιτητές που προτιμούν συνοικίες του κεντρικού Λονδίνου για τη διαμονή τους, οι υπόλοιποι κινούνται σε περιοχές, όπως το Νότινγκ Χιλ, το Μπεϊσγουότερ, το Σέπερντς Μπους και το Κίνγκστον απόν Τέιμς. Το κόστος διαμονής στις εν λόγω περιοχές διαμορφώνεται σε περίπου 685-820 ευρώ σε εβδομαδιαία βάση. Πάντως, δεν είναι και πολύ εύκολη η εξασφάλιση ακινήτου στις εν λόγω περιοχές, λόγω της υψηλής τους ζήτησης από φοιτητές, καταλήγουν οι αναλυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή