Η HSBC δεν βλέπει κρίση στα Εμιράτα

Η HSBC δεν βλέπει κρίση στα Εμιράτα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθησυχαστική για τη μελλοντική πορεία της αγοράς ακινήτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμφανίστηκε σε πρόσφατη ανάλυσή της η HSBC. Σύμφωνα με αυτήν, οι φόβοι για αναζωπύρωση της κρίσης στην κτηματαγορά των Εμιράτων, ως αποτέλεσμα της μείωσης των αγοραπωλησιών και των τιμών είναι υπερβολικοί. Οπως τονίζεται σχετικά, με βάση και τα στοιχεία Αυγούστου, η ετήσια πτώση των συναλλαγών αγγίζει το 15-20% στο σύνολο των Εμιράτων, ενώ στη θεωρητικά πιο ευάλωτη αγορά του Ντουμπάι, οι τιμές πώλησης έχουν υποχωρήσει κατά 9%.

Η τράπεζα τονίζει ότι οι αριθμοί καταδεικνύουν ότι υπάρχει μεν μια επιβράδυνση, αλλά όχι η κατάρρευση που πολλοί ευαγγελίζονται, επικαλούμενοι ακόμα και πτώση των συναλλαγών κατά 50%. Επίσης, σπεύδει να επισημάνει ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν έχουν επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση από ξένους αγοραστές. Κατά την HSBC, στο Ντουμπάι εξακολουθεί να καταγράφεται υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό και δη ανθρώπους από την Ινδία, τη Μεγ. Βρετανία, το Πακιστάν και τη Σαουδική Αραβία, ενώ η πιθανή άρση των κυρώσεων στο Ιράν, θα ενισχύσει και τη ζήτηση από τη συγκεκριμένη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή