Σύντομα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουριστικά ακίνητα πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ

Νέοι διαγωνισμοί αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου, κυρίως παραθαλάσσιων εκτάσεων που ενδείκνυνται για τουριστική εκμετάλλευση, αλλά και επιλεκτικές πωλήσεις ακινήτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών, περιλαμβάνονται στους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στελέχη του Ταμείου στο συνέδριο Prodexpo που πραγματοποιήθηκε εντός της εβδομάδας, το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν διαγωνιστικές διαδικασίες για σειρά εκτάσεων, μεταξύ των οποίων ακίνητο 950 στρεμμάτων στο Βαρθολομιό της Ηλείας, με δομήσιμη επιφάνεια 40.736 τ.μ., έκταση 231 στρεμμάτων στην Ιερισσό της Χαλκιδικής με πρόσοψη στην παραλία μήκους 1,7 χιλιομέτρων, αλλά κι έκταση 137 στρεμμάτων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονίκη, με εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια της τάξεως των 62.000 τ.μ. Επίσης, αναφέρθηκε ότι μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου 2016 θα έχει υλοποιηθεί η πιλοτική τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από την αξιοποίηση μιας σειρά ακινήτων του Δημοσίου, στο πλαίσιο σχετικής μνημονιακής υποχρέωσης. Για δε το έργο στο Ελληνικό, επισημάνθηκε πως, όπου υπάρχουν κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις, αυτές επανεξετάζονται, με στόχο να έχουν επιλυθεί όλες οι εκκρεμότητες έως το τέλος του 2016.

Επιδοτήσεις ΥΠΕΚΑ για το φυσικό αέριο

Την πρώτη δόση των 6 εκατ. ευρώ εκταμίευσε ήδη το υπουργείο ΠΕΚΑ (Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) για τη χρηματοδότηση του προγράμματος επιδότησης εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, που υλοποιείται σε συνεργασία με τις Επιχειρήσεις Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ. Στην Αττική έχουν υποβληθεί 4.736 αιτήσεις για υπαγωγή στο πρόγραμμα και έχουν εγκριθεί έως σήμερα 3.607, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 4,7 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η εσωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου ξεκινάει από τον μετρητή (που τοποθετεί η ΕΠΑ Αττικής) και καταλήγει στην έξοδο απαγωγής καυσαερίων (στην καπνοδόχο). Στη διάταξη αυτή περιλαμβάνονται οι σωληνώσεις, οι βάνες, οι συσκευές χρήσης φυσικού αερίου, οι θυρίδες αερισμού, οι συνδέσεις, η καπνοδόχος, τα φρεάτια και τα λοιπά συναφή εξαρτήματα, καθώς και τυχόν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας (π.χ. ανιχνευτής φυσικού αερίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή