12 δισ. ευρώ οι επενδύσεις σε ευρωπαϊκά ξενοδοχεία στο εννεάμηνο του έτους

12 δισ. ευρώ οι επενδύσεις σε ευρωπαϊκά ξενοδοχεία στο εννεάμηνο του έτους

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη ζήτηση εμφανίζουν τα ξενοδοχειακά ακίνητα στην Ευρώπη, καθώς τα τελευταία χρόνια αυξάνονται συνεχώς οι αγοραπωλησίες τους. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε η HVS, εταιρεία με ειδίκευση στον συγκεκριμένο κλάδο, κατά το φετινό εννεάμηνο έχουν ήδη επενδυθεί συνολικά κεφάλαια 12 δισ. ευρώ για την απόκτηση ξενοδοχείων στη Γηραιά Ηπειρο, ποσό υψηλότερο κατά 58% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τη μεγαλύτερη δραστηριότητα έχει καταγράψει η αγορά της Μεγ. Βρετανίας, συγκεντρώνοντας το 55% των συναλλαγών, ήτοι συνολικές επενδύσεις ύψους 6,8 δισ. ευρώ. Μάλιστα, τα 5,2 δισ. ευρώ αφορούν σε αγορές χαρτοφυλακίων με ξενοδοχειακά ακίνητα, ενώ έχουν ήδη συμφωνηθεί επιπλέον επενδύσεις 1 δισ. ευρώ, που απομένει να ολοκληρωθούν και τυπικά τις επόμενες εβδομάδες. Σημαντικές επενδύσεις έχουν σημειωθεί και στην ξενοδοχειακή αγορά της Ισπανίας, η οποία κατατάσσεται στη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ ή στο 9% της πανευρωπαϊκής επενδυτικής δραστηριότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο αγγίζει το 93%. Ενδεικτικό της στροφής όλο και περισσότερων επενδυτών προς την ξενοδοχειακή αγορά είναι το γεγονός ότι από τις αρχές του 2014 μέχρι σήμερα, στη Μεγ. Βρετανία, έχει αλλάξει ιδιοκτησία το 20% των ξενοδοχείων που ανήκουν σε αλυσίδες ή ομίλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή