Μεγάλες ευκαιρίες στην ισπανική αγορά

Μεγάλες ευκαιρίες στην ισπανική αγορά

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις πριν από λίγα χρόνια, οι ξένοι επενδυτές την απέφευγαν με κάθε τρόπο. Σήμερα, τα επαγγελματικά ακίνητα της Ισπανίας αποτελούν τον υπ’ αριθμόν 1 στόχο για τους διεθνείς επενδυτές που κινούνται στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών Knight Frank, καθώς οι ελκυστικές τιμές πώλησης, που παραμένουν αισθητά χαμηλότερες από το απόγειο της αγοράς, αποτελούν δέλεαρ για τους επενδυτές.

Ως εκ τούτου, το 2016, το 27% από τους περίπου 150 επενδυτές που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι θα στραφεί προς τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου. Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση, τα ενοίκια σύγχρονων γραφειακών χώρων έχουν αυξηθεί κατά 20% στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, αλλά, παράλληλα, παραμένουν σχεδόν 40% χαμηλότερα σε σχέση με το υψηλότερο σημείο στο οποίο είχαν βρεθεί το 2008. Ταυτόχρονα, η πληρότητα και ο τζίρος στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ισπανίας αυξάνονται κατά τα έξι τελευταία τρίμηνα, με αποτέλεσμα και η εν λόγω αγορά να βρίσκεται υψηλά στη λίστα με τις προτεραιότητες των επενδυτών.

Στη δεύτερη δημοφιλέστερη θέση βρίσκεται η γερμανική αγορά, με το 25,4% να επιλέγει τη συγκεκριμένη χώρα ως την καλύτερη για την πραγματοποίηση επενδύσεων. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο, τοποθετήθηκαν κεφάλαια ύψους 30 δισ. ευρώ για την αγορά ακινήτων στη Γερμανία, μια αύξηση της τάξεως του 35% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης βρέθηκε η Μεγ. Βρετανία, προσελκύοντας το 17,4% των ψήφων, καθώς η οικονομική ανάκαμψη έχει αρχίσει πλέον να διαχέεται στο σύνολο της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή