Πρόσωπα και Πράγματα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερμού και Βουλής το νέο κατάστημα της H&M

Στο νεοκλασσικό κτίριο που στο παρελθόν στέγαζε την αλυσίδα Fokas στη συμβολή των οδών Ερμού 11 και Βουλής πρόκειται να λειτουργήσει, αρχής γενομένης από τις 24 Οκτωβρίου, το νέο κατάστημα της αλυσίδας καταστημάτων H&M (Hennes & Mauritz). Πρόκειται για ένα εξαώροφο, διατηρητέο νεοκλασικό ακίνητο, σημείο αναφοράς για την εμπορικότερη οδό της χώρας, στο οποίο θα στεγαστεί το μεγαλύτερο κατάστημα της εν λόγω αλυσίδας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το κατάστημα των 3.900 τ.μ. θα προσφέρει μόδα για όλη την οικογένεια, οικιακά είδη, καθώς και τη νέα σειρά Beauty. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2007 έως σήμερα, η Η&Μ έχει αναπτύξει παρουσία στην ελληνική αγορά με 32 καταστήματα σε 11 πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ρόδο, Βόλο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Πάτρα και Χανιά.

Ηλεκτρονική βάση δεδομένων ακινήτων από τον Δήμο Χανίων

Στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων ψηφιακού παρατηρητηρίου, στην οποία θα καταγράφεται με ακρίβεια η κατάσταση όλων των ιδιόκτητων δημοτικών κτιρίων, προχωρεί ο Δήμος Χανίων. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπογραφεί μεταξύ του δήμου και του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου που θα αναλάβει το έργο σχετική σύμβαση ύψους 159.900 ευρώ. Ο Δήμος Χανίων διαθέτει σήμερα 69 ιδιόκτητα κτίρια, τα οποία και θα ενταχθούν στο ψηφιακό παρατηρητήριο. Το συνολικό εμβαδόν των κτιρίων είναι 52.825 τ.μ. και η συνολική επιφάνεια των οικοπέδων 144.730 τ.μ. Η δημιουργία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει στον δήμο ένας ολοκληρωμένος κατάλογος με την πλήρη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης των ιδιόκτητων δημοτικών κτιρίων.

Σε ακίνητα στην Ασία επενδύει το κρατικό ταμείο της Νορβηγίας

Στροφή στην απόκτηση ακινήτων σε περιοχές της Ασίας, όπως το Τόκιο και η Σιγκαπούρη, αναμένεται να πραγματοποιήσει το κρατικό επενδυτικό fund της Νορβηγίας, το ταμείο δηλαδή που διαχειρίζεται μια περιουσία της τάξεως των 732,5 δισ. ευρώ, απόρροια των εσόδων από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της σκανδιναβικής χώρας. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, το ταμείο επένδυσε αρκετά κεφάλαια για την απόκτηση κτιρίων γραφείων και εμπορικών κέντρων σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής και πλέον στρέφει την προσοχή του στην Ασία, με τα στελέχη του να αναφέρουν ότι η πρώτη κίνηση αγοράς ακινήτου τοποθετείται χρονικά προς το τέλος του 2015 ή τις αρχές του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή