Αλλάζουν οι χρήσεις γης στη Βρετανία για ανέγερση φθηνότερων κατοικιών

Αλλάζουν οι χρήσεις γης στη Βρετανία για ανέγερση φθηνότερων κατοικιών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύση στο όλο και εντονότερο πρόβλημα στέγασης επιχειρεί να δώσει η βρετανική κυβέρνηση, ξεκινώντας πριν από μερικές ημέρες μια εθνική προσπάθεια για την ανέγερση οικονομικά προσιτών κατοικιών, προκειμένου να διευκολύνει την απόκτηση πρώτης κατοικίας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται η παροχή κινήτρων και διευκολύνσεων στους κατασκευαστές κατοικιών, προκειμένου να παραδοθούν τουλάχιστον 200.000 νέες κατοικίες σε όλη τη χώρα έως το 2020.

Οι εν λόγω κατοικίες θα πωλούνται με έκπτωση 20% σε σχέση με τις υπόλοιπες κατοικίες για όσους αγοράζουν το πρώτο τους σπίτι και είναι ηλικίας μικρότερης των 40 ετών. Για να επιτευχθεί ο φιλόδοξος αυτός στόχος, δρομολογούνται αλλαγές στο πολεοδομικό πλαίσιο αλλά και στις χρήσεις γης των πόλεων, που σήμερα εμποδίζουν τους κατασκευαστές να προσφέρουν προσιτές και χαμηλού κόστους κατοικίες. Παράλληλα, η κυβέρνηση θα απελευθερώσει πληθώρα οικοπέδων, ενώ θα υπάρξουν και ρυθμίσεις για ευνοϊκή τραπεζική χρηματοδότηση. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η σημερινή αγορά διέπεται από πολλούς περιορισμούς, με ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα, το γεγονός ότι σε πολλά οικόπεδα επιτρέπεται μεν η ανέγερση κατοικιών χαμηλού κόστους, αλλά μόνο αν αυτές διατεθούν προς ενοικίαση. Εφεξής, ο κανονισμός αυτός θα αλλάξει και θα επιτρέπεται και η πώλησή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή