Λονδίνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη, οι πόλεις με τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε ακίνητα

Λονδίνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη, οι πόλεις με τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε ακίνητα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες άμεσες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων τους, σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας τους, προσελκύουν οι ευρωπαϊκές πόλεις, σύμφωνα με σχετική έκθεση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Jones Lang LaSalle. Στην εν λόγω παγκόσμια έρευνα, προκύπτει ότι οι έξι από τις δέκα πόλεις με τις περισσότερες επενδύσεις ακινήτων βρίσκονται στην Ευρώπη, με τις γερμανικές και σκανδιναβικές πόλεις να πρωταγωνιστούν. Ασφαλώς, το Λονδίνο παραμένει η πόλη της οποίας η αγορά ακινήτων διαθέτει τη μεγαλύτερη ρευστότητα και ταυτόχρονα είναι η πιο διαφανής. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Μόναχο, ενώ η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται από το Οσλο (4η θέση), τη Φρανκφούρτη (7η θέση), την Κοπεγχάγη (8η θέση) και τη Στοκχόλμη (9η θέση).

Οι εν λόγω πόλεις αξιολογούνται υψηλά στη σχετική κατάταξη, καθώς είναι από τις πλέον δυναμικές, διαθέτοντας υψηλό επίπεδο διαφάνειας και ξεχωριστή ποιότητα ζωής, παράγοντες που πλέον αποκτούν όλο και σημαντικότερο ρόλο στη διαμόρφωση των επενδυτικών στρατηγικών.

Σύμφωνα με στελέχη της Jones Lang LaSalle, το Μόναχο και η Φρανκφούρτη διαθέτουν υγιή οικονομική ανάπτυξη, υψηλό επίπεδο καινοτομίας και δημιουργούν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, η Φρανκφούρτη αποτελεί την πρώτη επιλογή των ξένων επενδυτών μεταξύ των γερμανικών πόλεων και τρίτη υψηλότερη στο σύνολο της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή