Σύντομα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mίνι εμπορικό στον Πειραιά από τον όμιλο Χαραγκιώνη

Στην αναβάθμιση της αγοράς του Πειραιά συμβάλλει ο όμιλος Χαραγκιώνη, ο οποίος προχώρησε στην απόκτηση δύο όμορων διατηρητέων κτιρίων στη συμβολή των οδών Γούναρη 10-12, Τσαμαδού 2 και Λυκούργου 1, συνολικής επιφάνειας 4.000 τ.μ., δηλαδή στο επίκεντρο της παραδοσιακής αγοράς τροφίμων του Πειραιά. Η αξιοποίηση του ακινήτου προχωράει ήδη μέσω σημαντικών μισθώσεων καταστημάτων, όπως τα «Καφεκοπτεία Λουμίδη» και «Γεύσεις Ζωής», με τυποποιημένα παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Πλέον, ο όμιλος Χαραγκιώνη ανακοίνωσε και την προσθήκη ακόμα μιας εταιρείας στο ακίνητο, την αλυσίδα ΜΙΡΑΝ, που αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα σε εδέσματα, όπως ο παστουρμάς και το σουτζούκι, διαθέτοντας ήδη ένα σημείο λιανικής πώλησης στην οδό Ευριπίδου 45 στην Αθήνα. Το νέο κατάστημα είναι επιφάνειας 110 τ.μ. (σε δύο επίπεδα των 55 τ.μ. έκαστο) και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον φετινό Νοέμβριο.

Οδηγία Κομισιόν για ενεργειακά κτίρια

Ενσωματώνεται πλέον και στο εθνικό δίκαιο η Οδηγία 2012/27 της Ε.Ε. που προβλέπει πως τα κράτη-μέλη θα πρέπει να ικανοποιήσουν σαφείς στόχους εξοικονόμησης ενέργειας, μέσω μέτρων αύξησης της ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια, νοικοκυριά, βιομηχανίες και μέσα μεταφοράς κατά την περίοδο από το 2014 έως το τέλος του 2020. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε την Πέμπτη στη Βουλή η συζήτηση επί σχετικού νομοσχεδίου για την ενεργειακή απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Το σχέδιο νόμου θεσπίζει ένα εθνικό ενδεικτικό στόχο ενεργειακής απόδοσης και ετήσιων επιδόσεων στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ταυτόχρονα, καθορίζονται μέτρα για την επίτευξη και την παρακολούθηση του στόχου μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ενεργειακής Απόδοσης (ΕΣΔΕΑ). Μεταξύ άλλων, εκπονείται μια μακροχρόνια στρατηγική για την ενεργοποίηση επενδύσεων για την ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος, ενώ καθίσταται και υποχρεωτική η ενεργειακή ανακαίνιση του 3% της επιφάνειας των ιδιόκτητων δημόσιων κτιρίων με ωφέλιμη επιφάνεια μεγαλύτερη των 250 τ.μ. Επίσης, καθιερώνεται σύστημα ενεργειακών ελέγχων σε επιχειρήσεις από ειδικευμένους ελεγκτές, ενώ ενισχύεται η αγορά των εταιρειών παροχής ενεργειακών υπηρεσιών, γνωστών ως ESCOs.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή