Το πετρέλαιο ρίχνει τα ενοίκια

Το πετρέλαιο ρίχνει τα ενοίκια

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση της τάξεως του 4% σημείωσαν οι τιμές ενοικίασης γραφειακών χώρων στο εμιράτο του Αμπου Ντάμπι κατά τη διάρκεια του φετινού τρίτου τριμήνου, καθώς οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου είχαν αρνητική επίδραση στις επιχειρηματικές προσδοκίες.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα της CBRE, πλέον το μέσο κόστος ενοικίασης σε ετήσια βάση διαμορφώνεται στα 258 ευρώ/τ.μ., έναντι 268 ευρώ/τ.μ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Κατά το τρίτο τρίμηνο, οι τιμές του πετρελαίου, που αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων για το Αμπου Ντάμπι, διαπραγματεύονταν στα 50 δολάρια/βαρέλι, ποσό που είναι πάνω από 50% χαμηλότερο σε σχέση με τα 102 ευρώ/βαρέλι που ίσχυαν πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο ενεργειακός κλάδος (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) αποτελεί τον κυριότερο μισθωτή γραφείων στο Αμπου Ντάμπι, μαζί με το δημόσιο, με αποτέλεσμα η πτώση των εσόδων από το πετρέλαιο να έχει οδηγήσει σε πτώση της ζήτησης, σε μια περίοδο που, ούτως ή άλλως, η αγορά γραφείων δεν είχε ανακάμψει πλήρως από την παγκόσμια οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή