Πρόσωπα και Πράγματα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκαιρη έστω τόνωση αγοράς ενοικίου από στέγαση προσφύγων

Τη δυνατότητα εξεύρεσης ενοικιαστών για το διαμέρισμά τους αποκτούν χιλιάδες ιδιοκτήτες, καθώς, όπως προκύπτει, η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να προωθήσει πρόγραμμα προσωρινής στέγασης έως 20.000 προσφύγων. Πρόκειται για επιδοτούμενο πρόγραμμα από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε., που θα πληρώνουν το κόστος της ενοικίασης του κάθε ακινήτου. Η δε φιλοξενία των προσφύγων δεν θα ξεπερνά τους τρεις μήνες και θα εντάσσεται στη διαδικασία της μετεγκατάστασης. Με τον τρόπο αυτό, ακόμα και ακίνητα που βρίσκονται σήμερα στα «αζήτητα» και επιβαρύνουν τους κατόχους τους με ΕΝΦΙΑ, θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν, έστω και προσωρινά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες και σε όσους υπάγονται στο νομικό καθεστώς του πρόσφυγα. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την επιδότηση του ενοικίου θα διατίθενται τρία ευρώ ανά άτομο την ημέρα.

Στην Ερμού το 32ο κατάστημα της H&M στην ελληνική αγορά

Εγκαινιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο το νέο κατάστημα της σουηδικής αλυσίδας ειδών ένδυσης H&M στην οδό Ερμού, στο ακίνητο όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν το πολυκατάστημα Fokas. Πρόκειται για κατάστημα επιφάνειας 3.900 τ.μ., το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως, έχοντας πλέον τον ρόλο του μεγαλύτερου καταστήματος της αλυσίδας στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω κατάστημα είναι το 32ο σημείο πώλησης της αλυσίδας στην Ελλάδα και πρόκειται να αντικαταστήσει το υφιστάμενο κατάστημα της H&M στην οδό Ερμού 22, που πάντως θα εξακολουθήσει τη λειτουργία του έως το τέλος Νοεμβρίου. Η H&M λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2007 και διαθέτει παρουσία σε 11 πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ρόδο, Βόλο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Πάτρα και Χανιά).

Στην Blackstone το Stuyvesant Town-Peter Cooper Village

Συνεχίζει τις επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στην αγορά κατοικίας η Blackstone, καθώς, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα στις ΗΠΑ, έχει έρθει σε συμφωνία για την απόκτηση του οικιστικού συγκροτήματος Stuyvesant Town-Peter Cooper Village, που αποτελεί και το μεγαλύτερο του είδους στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, καταλαμβάνοντας συνολική έκταση της τάξεως των 320 στρεμμάτων. Το ύψος της συναλλαγής εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 4,77 δισ. ευρώ, ποσό που είναι παραπλήσιο εκείνου που είχαν καταβάλει πριν από εννιά χρόνια οι τότε αγοραστές, δηλαδή η Tishman Speyer και η BlackRock, προτού αποχωρήσουν από το ακίνητο το 2010, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης του δανείου που είχαν λάβει για την απόκτησή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα έχει διαθέσιμα πάνω 11.000 διαμερίσματα, ενώ φιλοξενεί περίπου 30.000 ενοίκους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή