Τα συγκροτήματα κατοικιών προτιμούν οι θεσμικοί επενδυτές στη γερμανική αγορά

Τα συγκροτήματα κατοικιών προτιμούν οι θεσμικοί επενδυτές στη γερμανική αγορά

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συγκροτήματα κατοικιών εστιάζουν οι περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές που τοποθετούνται στη Γερμανία, περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία ακινήτων. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από σχετική έρευνα που διεξήγαγε η αλυσίδα μεσιτικών γραφείων Engel & Volkers, καθώς οι ερωτηθέντες επενδυτές σε ποσοστό 53% ανέφεραν ότι σχεδιάζουν να ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιό τους με οικιστικά ακίνητα, κατά τη διάρκεια των επόμενων 12-18 μηνών. Αντίστοιχα, πάνω από το 60% των επενδυτών ανέφερε ότι σχεδιάζει επενδύσεις έως 100 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ήδη, το 41% του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου των επενδυτών αποτελείται από συγκροτήματα κατοικιών, ενώ ακολουθούν με 28% τα κτίρια γραφείων και με 15% τα εμπορικά καταστήματα. Ποσοστό 5% καταλαμβάνουν, αντίστοιχα, τα ξενοδοχειακά ακίνητα και οι αποθήκες-logistics. Οσον αφορά τις προτιμητέες πόλεις, δεν προκύπτει κάποια διαφορά ανάμεσα στις μεγαλύτερες και τις μεσαίου μεγέθους περιοχές, καθώς αμφότερες συγκέντρωσαν το 35% των απαντήσεων, ενώ ένα επιπλέον 23% των επενδυτών ανέφερε ότι θα τοποθετηθεί σε ακόμα μικρότερες πόλεις, με πληθυσμό μικρότερο των 100.000 κατοίκων. Πάντως, η πλειονότητα των επενδυτών εκτιμά ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών θα προκύψουν στις μεγαλύτερες πόλεις, όπου η μελλοντική άνοδος οριοθετείται σε 3,4% για τον επόμενο χρόνο, έναντι αύξησης 2,9% για τις πόλεις μεσαίου μεγέθους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή