Λιγότερες πράξεις στην Κίνα το 2016

Λιγότερες πράξεις στην Κίνα το 2016

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθεροποιητική θα είναι η πορεία της αγοράς ακινήτων στην Κίνα κατά τη διάρκεια του 2016, ανέφερε σε πρόσφατη έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης της Moody’s, αν και, όπως τόνισε, η αύξηση των αγοραπωλησιών θα καταγράψει σημάδια επιβράδυνσης σε σχέση με το 2015. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αξία των συναλλαγών ακινήτων κατά το 2016 προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 0-5%, τη στιγμή που κατά το 2015 εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 10%, ως αποτέλεσμα των υποστηρικτικών πολιτικών από την κινεζική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, οι συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 18,2% κατά το φετινό εννεάμηνο, κυρίως λόγω της πολιτικής τόνωσης της κτηματαγοράς από την κυβέρνηση, όπως αυτή έχει εκφραστεί με πληθώρα μέτρων και κινήτρων. Αυτή η τάση θα συνεχιστεί και το 2016, αλλά πλέον η έμφαση θα δοθεί στις δευτερεύουσες πόλεις, όπου ακόμα η ζήτηση παραμένει υποτονική. Πάντως, οι νέες ανεγέρσεις κατοικιών κατά το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους υποχώρησαν κατά 13,5% σε ετήσια βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή